2016. február 6., szombat

Anna Banks:Triton

Emma éppen most jött rá, hogy édesanyja egy réges régen eltűnt Poszeidón hercegnő, és az a tény megrengeti identitását. Félvérként az emberi világban különcnek és bogarasnak tartják, a Szirének között pedig utálat tárgya, ugyanis törvényeik szerint a félvérek által megérdemelt sors a halál. 
Ha még ez nem lenne elég gond, édesanyja feltűnése a Szirének világában egymás ellen fordítja a két királyságot, Poszeidónt és Tritont. Vajon Emmának most mit kellene tennie? Teljesítse Galen kérését, azaz legyen biztonságban és reménykedjen a legjobbakban? Avagy érdemes lenne felvállalnia önmaga felfedésének kockázatát- és az ajándékáét-, olyan emberek életét mentve meg így, akiket sosem ismert?
Ez az értékelés most amolyan nem megszokott lesz, ez leginkább amiatt van, hogy a természetfeletti lények közül sokaknak csak a vámpírok és a vérfarkasok jutnak eszükbe és én fel szeretném hívni a fegyelmet a szirénekre, avagy a sellőkre, ha így jobban tetszik.

Kapcsolatom a könyvvel:
Már az első rész is abszolút favorit volt nálam már csak azért is, mert nagyon szeretem a tengert és a tengeri élővilágot és teljesen magával ragadott Galén világa. Ez a második rész sokkal többet mutat meg a tenger alatti világból, és betekintést enged a szirének döntéshozatalába, úgymond politikájába. Összegyűjtöttem néhány okot, indokot, hogy miért is érdemes elolvasni.

1. Ha már unod a vámpírokat és a vérfarkasokat, akkor ezt a kötetet, sőt a Szirénia öröksége sorozatot neked találták ki. Közelebbről megismerheted a sziréneket és szokásaikat.2. Érdekes szirén szlengeket tanulhatsz, többek között:

"  - Jaj, ne haragudj, guppikám, nem is láttam, hogy itt vagy."

" -Á, igazán nem tehetsz semmit ebihal. Tudom, milyen nehéz lehet bálnafarokkal egyenesen úszni."

" - Te nyálkás tonhal!"

"... arcára tapadt a büszkesége, mint a tintahal festéke."

"  - A sebességed, fókanyál."

3. Remek alkalom, hogy megismerkedj egy új szerzővel, aki nem sablonos szerelmes történeteket ír, hanem van a történeteiben izgalom, meglepő fordulat és persze a nélkülözhetetlen humor, ami felteszi az i-re a pontot.4. Ha a romantikusok közé tartoztok, akik értékelik a jól megírt, igényes történeteket, akkor teljes szívből tudom ajánlani. Garantálhatom, hogy nem fogjátok megbánni.

5. Nagyszerű lehetőség, hogy egy újabb nagyszerű sorozatot ismerjetek meg,a mi könnyen meglehet, hogy a polcotok ékévé válik.
6. A szereplők és a történet sem elhanyagolandó pont. Megvan benne minden, ami egy jó természetfeletti, azaz tengeri világ bemutatásához és megszeretéséhez kell. Ha ki kellene emelnem egy kedvenc szereplőmet, akkor Tóraf lenne az, aki közel áll hozzám.
7. Egy kis sellő történelmet is tanulhatunk belőle, ami még érdekesebbé teszi a kötetet és nem hagy unatkozni olvasás közben.

8. Elérkeztünk az utolsó ponthoz, ha eddig még nem olvastatok a Maxim Könyvkiadótól itt a nagyszerű lehetőség. Ha eddig is szerettétek a Dream válogatás könyveit, ez sem fog csalódást okozni.

Egy kis plusz:
Amint összegyűlik a bátorságotok, hogy elolvassátok vagy ha épp esetleg emiatt a bejegyzés miatt szánnátok rá magatokat a sorozat elolvasására mindenképpen tudattassátok velem. Kiváncsi vagyok, hogy nektek tetszik e Emma és Galén története.
Már nagyon várom az Of Neptune magyar megjelenését. Külön öröm számomra, hogy a magyar kiadó meghagyta az eredeti borítókat, amik nagyon de nagyon tetszenek nekem. Remélem megtartják jó szokásukat. :)


1 megjegyzés:

 1. Szia!
  A blogodra a molyon megjelent játékfelhívás révén találtam rá.
  Nem volt nagyon idő át böngészni,de amikbe beleolvastam,tetszenek nagyon.Például ennek a könyvnek már olvastam egy-két kritikáját,véleményt és nem lehet megunni.
  Az a jó ezekben a személyes blogokban,hogy ugyanarról a könyvről rengeteg megközelítésből lehet írni és így ha akár a 8-9-dik véleményt olvasom róla nem lehet megunni.
  Nekem emiatt is tetszenek ezek a személyes blogok,legyen szó bármilyen témáról.
  Nagyon jó,hohy mertél belevágni.

  VálaszTörlés