2016. január 10., vasárnap

Tomor Anita: Álmodtam már rólad

Liv hallani sem akar új pasiról, a régi pasijáról még úgy sem. Megcsalták, otthagyták. Éppen elég volt átélni mindezt egyszer. A diplomájához már csak egy kambodzsai régész gyakorlat hiányzik, de mielőtt elutazna, találkozik Daviddel. Ez a pasi túl sármos, túl pimasz és túl rámenős. Nem lehet megszabadulni tőle. Ráadásul egy túltequilázott éjszaka után, Liv reggel egy hajón „ébred" David mellett az ágyban. Úgy érzi, nagyon gyorsan el kell tűnnie. El a férfitól, a lehető legmesszebb, mielőtt egy újabb „belehabarodok, szerelmes leszek, majd kidobnak" katasztrófa bekövetkezne. De hogy tudsz eltűnni egy hajóról, és hogy tudod megértetni a pasival, akivel az éjjel lefeküdtél, hogy csupán egy egyéjszakás kaland volt, ha ő nem akarja megérteni? Van ennél rosszabb? Naná hogy van! Ha kiderül róla, hogy a legjobb barátnőd bátyja, Angkor-wat kutató régész, akivel a következő három hónap minden átkozott napján találkozni fogsz, és még a tetejében: rendkívül vonzó és állati jó az ágyban. 
Izgalmas, fordulatokkal teli kalandok várnak az olvasóra Kambodzsa rejtelmes őserdejében. Liv nem is sejti, milyen rémálomba keveredett azzal, hogy megismerte Davidet. Mágnesként vonzzák egymást, de egyikük sem könnyű eset. Vajon, amikor Liv felébred megváltozik a véleménye? Ad esélyt egy újabb szerelemnek? 
Tomor Anita könyve nem egyszerű romantikus regény. Sokkal több annál. Csajok, ez kihagyhatatlan olvasmány!
Elsősorban szeretném megköszönni Tomor Anitának a könyvpéldányt. Külön köszönet azért, hogy névre szólóan is dedikálta nekem. Amikor először megláttam a borítót egy könnyed, csajos történetre számítottam, de ennél jóval többet kaptam. Már a fülszöveg elolvasása is többet, sokkal többet sejtet. De még így sem ad teljes képet arról, hogy mennyire izgalmas is ez a könyv. Izgalmas és akciódús is egyben.

Az egész történet avval kezdődik, hogy Liv egyetemre jár és régész szeretne lenni. Régen, amikor általános iskolába jártam imádtam a törit, ami mára megváltozott, ez nagyban annak tudható be, hogy középiskolában irtó szárazan tálalják az információ tömkelegét és pont emiatt vesztettem el az érdeklődésemet a történelem iránt. Ami szomorú, mert tényleg nagyon szerettem.
Na szóval, jó volt olvasni ezt a történelemmel gazdagon átszőtt történetet. Fergeteges volt, ahogy Liv és David megismerkedtek. Pont esett az eső és Liv kint volt a szaladó esőben, amikor is David az autójával véletlenül lefröccskölte.  Persze utána bocsánatot kért meg minden, de Liv nem kért belőle és nem volt hajlandó beszállni David autójába. Aztán ahogy Liv a szobájához ér ott találja Davidet, amint egy bizonyos Alice DeLano-t keres, aki mint kiderül Alice, a barátnője, csak ő nem tudta ezekszerint az igazi nevét.

Már az elején érezhető a vonzalom Liv és David között. Ahogy aztán egyre többet találkoznak egymásba szeretnek és még Liv sem igazán tudja titkolni az érzéseit. Mint a végén kiderült a sok kaland, izgalom és halál csak álom volt. Az egész Kambodzsai régészgyakorlat, a mélybe zuhanás, a húsevő halas tó, Vazul király, Andrew árulása és Manja szerepe is csak álom volt csupán. Nagyon jó volt olvasni. Ajánlom mindenkinek. Nem akartam spoilerezni, de Liv álma nagyon ütős!

Nem tudnék úgy véleményt írni, hogy ne lőném le az egész könyv lényegét, szóval helyette inkább képekkel próbálom szemléltetni, hogy mit is várhattok ettől az izgalmas regénytől.
Amúgy már az elejétől fogva én jobban szerettem Alice karakterét, mint Livét, bár szerettem nagyon, hogy kiáll magáért. Belevaló csajszi.
A labirintus miatt nekem egy ici-picit olyan feelingem volt, mintha egy lightos Útvesztőt olvasnék és David túlságosan is óvó természete egy kicsit Christian Grey-es volt, de nem olyan ostoros módon. Főleg a parancsolgatások emlékeztettek engem Mr. Greyre.

Lényegében ütős kis regény egy olyan írótól, akinek eddig csak (ha jól tudom) gyerek-foglalkoztató könyvei jelentek meg. Egy dolgot szeretnék kiemelni, ami számomra nincs összhangban. Tök jó meg minden a könyv borítója, de nekem (lehet, hogy csak én vagyok ezzel így) nem illik össze a borító a történettel. Tökre másra számítottam, mint amit kaptam. Tudom, hogy ez most kukacoskodás, de ez van. Még így, hogy kiolvastam se értem, hogy miért ez lett a borítója. De amúgy tényleg nagyon tetszett. És nincs semmi rossz érzetem evvel kapcsolatban, csupán egy észrevétel volt.

A könyv végén volt, hogy előkészületben van Tomor Anita új regénye,a "Helló újra, kedves exem!"
Már a cím felkeltette az érdeklődésemet, minden bizonnyal jónak ígérkezik.

1 megjegyzés:

  1. A minap a barátnőm kezében láttam meg ezt a könyvet, és mondta, hogy mihelyst kiolvasta, osaadja nekem is, mert fantasztikus a könyv. Tele izgalmakal, fordulatokkal. Már nagyon várom! ☺️ (Ő meg cserébe megkapja tőlem Tara Sue Me: Az alávetett c. könyvét ��)

    VálaszTörlés