2016. január 10., vasárnap

John Cure: A gonosz új arca

"A holtak visszatérhetnek az élők világába? 
John Marllow, a Véres Casanova néven ismert pszichopata, brutális kegyetlenséggel erőszakol meg és mészárol le nyolc nőt. A sorozatgyilkos végül az FBI elől menekülve egy elhagyatott házban öngyilkosságot követ el. Csakhogy a vérfürdő közel húsz év múlva újra kezdetét veszi, mindössze azzal a különbséggel, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett szexuális indíttatású gyilkosságok áldozatait immáron az Interneten keresztül hálózza be a gonosz ragadozó. Joseph Church, a feltörekvő író régi álma válik valóra, amikor megjelenő új regénye végre nagy sikert arat, azonban ezzel egy időben a felhőtlenül boldognak látszó házassága kártyavárként omlik össze. Eddiet, a rémálmokkal küzdő kamaszfiút megtalálja az első szerelem. Felhőtlen, boldog szárnyalását viszont egy a túlvilágról érkező gonosz szellem árnyékolja be, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő hosszú éveket töltött az FBI fedett ügynökeként a maffiába beépülve. Mégis a legveszélyesebb küldetése most vár rá, amikor az Interneten ismerkedő sorozatgyilkosnak akar csapdát állítani. Csapatával úgy vélik, egy másolós gyilkos nyomában vannak, azt nem is sejtik, hogy a gonosz lelkek is visszatérhetnek az élők világába. John Cure új könyve az élethű szereplőivel, hátborzongató hangulatával és lebilincselő történetvezetésével ismét a misztikus pszichothrillerek legjobbjai közé tartozik."


Elsősorban szeretném megköszönni a Mogul Kiadónak a recenziós könyvpéldányt. Köszönöm :)Már a borító is nagy hatással volt rám, de a történet az vitte nálam a pálmát. Akárhányszor csak megnézem a polcomon a könyvet a borító miatt nekem A körből a kislány jut róla eszembe, Samara. Mondjátok hogy nem hasonlít.
Szeretem az író stílusát, bár ez az első könyv, amit tőle olvastam. A Hontalan lelkekhez még nem volt szerencsém, de ami késik az nem múlik. Biztosan fog az is tetszeni, szóval nem félek belekezdeni. Lehet, hogy ha legközelebb megyek könyvesboltba meg is veszem.  Nagyon tetszett, hogy egyrészt hátborzongató volt, másrészt pedig humor is vegyült bele. Azt hozzá kell tennem, hogy ez az első pszichó-thriller, amit olvastam és nem csalódtam a műfajban, sőt találtam egy új közeget, amin keresztül még többet tudhatok meg. Imádtam minden sorát, feszültségekkel teli és a feszültség feloldási technika is páratlan, hol humorral, hol pedig tüzes jelenetekkel oldja azt.

Rendesen beparáztatós regény, nem ajánlom, hogy este a sötétben olvassátok, inkább nappal, de akkor se legyetek egyedül, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor tör rátok a frász. Szerintem Halloweenkor lenne a legjobb olvasni, a borzongás éjszakáján. Totál morbid lenne.
A cselekmény leírás és a könyv minden sora teljes mértékben elnyerte a tetszésemet, de csak 18 éven felülieknek ajánlom az elolvasását, azok közül is az erős idegzetűeknek. Érdekes volt elmerülni az egyes szereplők világában és jó ötletnek tartom, hogy a jelen és a múlt történésein keresztül kerültek egyre közelebb hozzám a szereplők.

Kedvcsináló idézetek:
"Szerette volna kitépni a lelke mélyén tomboló fájdalmat, a jövőtől való félelmet és a kétségeket."

"Nem fényevő vagyok, csak bizonyos dolgokat nem eszem."

Amúgy érdekel lehet, hogy írás közben vajon mi is játszhatott le John fejében miközben megalkotta ezt a világot.

Befejezésképpen hoztam egy kis információt az íróról:
John Cure első könyve Hontalan lelkek címmel néhány évvel ezelőtt jelent meg és azonnal nagy sikert aratott. A misztikus thriller és a lélektani horror műfaj kedvelői hamar kedvenceik közé emelték az író könyvét, ami azóta több ezer példányban két újabb kiadást is megélt, jelenleg pedig csak antikváriumokban bukkan fel néha a kiadvány, de olyankor is az eredeti bolti ár kétszereséért kínálják.

John Cure történetei a könyvesboltokban méltán kaptak helyet Stephen King könyvei mellett. Több hazai sajtómegjelenésben pedig a „pszicho-thriller fenegyerekének” emlegették a szerzőt. John Cure történeteiben mellőzi az üresjáratokat, leírásai filmszerűek, szókimondóak. A nyomasztó légkör megteremtése mellett könyörtelenül adagolja a feszültséget, amit olykor könnyed humorral vagy épp mélyről feltörő, ösztönös szexualitással old fel.

Az írás mellett sikeres üzletemberként tevékenykedik. Néhány évig egy paranormális eseteket kutató szervezet vizsgálatvezetőjeként is dolgozott. Mindemellett a hadsereg tartalékos műveleti katonája, valamint a Nemzetközi Rendőr Szervezet tiszteletbeli tagja.  forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése