2016. január 23., szombat

Jessica Sorensen: The secret of Ella and Micha- Ella és Micha titka

Ella fékezhetetlen, heves természetével tűnt ki, mindenki tudta róla, hogy ami a szívén, az a száján. De azután mindent maga mögött hagyott, egyetemre ment, és ott átváltozott valaki mássá, aki betartja a szabályokat, fegyelmezetten ügyel a rendre, és gondosan elrejti problémáit. Most azonban itt a nyári szünidő, és nem mehet máshová, mint haza. Márpedig fél, hogy otthon újból a felszínre bukkanhat mindaz, amit fáradságos munkával eltemetett, kivált, hogy Micha a szomszédban lakik. 
Micha szexis, dörzsölt, magabiztos, és úgy olvas Ella lelkében, mint senki más. Mindent tud a lányról, még a legsötétebb titkait is. Ella tudja, hogy ha a fiú megpróbálja előcsalogatni régi énjét, nehezen bír ellenállni neki. Csak azt nem ismeri föl, hogy amikor távozott, magával vitte Micha szívének egy darabját. És a fiúnak most feltett szándéka, hogy újra megnyeri a lányt, akit elveszített.



Jessica előző kötetei, ami a Könyvmolyképzőnél jelentek meg sokkal több hangsúlyt fektet a belső civódásra, mint az Ella és Micha titka. Mégis közelebb áll a szívemhez, mint Callie és Kayden története. Minden úgy kezdődik, hogy Ella bevesz egy pirulát, amit anyukája szedett és megpróbálja átérezni, hogy mit is érezhetett akkor, amikor leakart ugrani a hídról, hogy repüljön. Micha nem engedi, hogy Ella leugorjon és elköveti azt a hibát, hogy kimondja, hogy szereti rögtön a csókuk után, ami Ellát arra készteti, hogy megszökjön és ne is keresse Michát, hiába keresi a srác égen-földön. Mire megtalálja Ella kénytelen hazamenni, otthagyni a campust a nyári szünetre, mivel nincs pénze, hogy kivegyen egy lakást Las Vegasban. Azalatt a 8 hónap alatt, míg távol volt gyökeresen megváltozott a külseje, a régen vadóc csajszi kis hercegnővé változott, olyanná, akit mindig is utált a gimiben. A modorában is sokat változott, próbálja visszafogni magát. már-már ő is elhiszi, hogy ez így jó, de Micha jelenléte és sorozatos próbálkozásai megteszik a hatását és kezd visszaalakulni azzá az Ellává, aki mindig is volt. A szobatársa jelenléte sem sokat segít neki, mivel a lány, Lila odáig van Ethanért, Ella és Micha közös barátjáért. Tökre meg tudom érteni Lilát, hiszen a zenészek többsége irtó szexis tud lenni, főleg ha még tetoválásai is vannak.
Ahogy kezd megolvadni Ella szíve Micha iránt úgy rántja vissza a múlt mindkettejüket. Micha kitartása végre célba ér, ehhez nagyban hozzájárul a dal és a versenyzés. Ella lételeme az adrenalin, amit 8 hónapig próbált kerülni és próbálta élni a jó kislányok világát.


Ella

Ahhoz, hogy végre teljesen egymáséi lehessenek el kell engedniük a múltat. Micha azért megy el az apjához, hogy rendezze vele a kapcsolatát, de az lesz a vége, hogy kiakad és Ella napokig nem hall felőle, ami teljesen kikészíti. Ellának nemcsak az anyja öngyilkosságát kell lezárnia magában, hanem rendeznie kell a bátyjával, Deannel is a kapcsolatot és az apját is a helyes irányba kell terelnie, el a piától,a mit felesége halála óta igazán észre sem vesz, pedig már nemegyszer kellett Ellának összekaparnia a söröző padlójáról.
Azok a kedvenc részeim, amikor Ella végre enged a csábításnak ás átadja magát Micha csókjainak. A locsolóberendezéses és a zuhanyzós jelenet az abszolút favoritom. Az is közelebb hozza őket egymáshoz, hogy Grady, aki apjuk helyett apjuk volt rákos és haldoklik.


Micha

Szerintem Ella ott döbbent rá, hogy képtelen Micha nélkül létezni, amikor a gyorsulási versenyen ripityára töri az autóját, mégis túléli, itt már Ella tudja, hogy sosem fogja elereszteni Michát. Micha onnantól kezdve szerelmes Elééba, hogy a lány eltörte a karját. A fiú 16 éves kora óta szerelmes a lányba, de nem mondta el neki, mert nem akarta tönkrevágni a barátságukat. De, ami késik nem múlik és megérte Michának várni, mivel Ella szerelmet vall neki és abban a megtiszteltetésben van része, hogy övé lehet Ella első együttléte.
Amúgy mondtam már, hogy mennyire szexisek az ajakpiercinges srácok? Főleg azok, akik zenélnek is?
A távolság sem tudja szétválasztani őket, ha már végre egymásra találtak. Micha Seattleben turnézik, Ella pedig megkapta a Las Vegas-i gyakornoki állást. Azt hiszem ez lesz az idei év kedvenc romantikus rubin pöttyös könyvem. Határozottan megérte elolvasni. Ajánlanám mindenkinek, aki elvesztette a hitét a szerelemmel kapcsolatban, mivel engem ráébresztett arra, hogy igenis létezik és megéri várni rá, bármennyit is kelljen. Igaz, Micha? Ő tudja a legjobban tanúsítani, hogy megéri várni, kivárni, hogy a szóban forgó személy ráeszméljen, hogy bizony ő is menthetetlenül szerelmes a másikba.

Összeállítottam egy zenelistát a könyvből. Ezek közül én eddig csak az AWOLNATION -t ismertem, de ez most megváltozott és azt kell, hogy mondjam tökéletesen illenek a könyvhöz. Jó ízlése van Jessicának. :)
1. Spill Canvas
2. Chevelle: Shameful Metaphors
3. Awolnation: Sail
4. The Who: Behind blue eyes



Néhány idézet így a végére:

"Eltaszíthatsz magadtól, elszökhetsz tőlem, de én akkor is szeretni foglak."

"Félresöpröm Ella haját, és füléhez illesztem az ajkamat. 
– Szóval szerinted izgató és dögös vagyok, mi? 
Magába folytja a mosolyt, úgy tesz, mintha teljesen elmerülne a bendzsós szám hallgatásában. 
– Nem. Azt mondtam, a zenéd izgató és dögös."

"– Nem harapok, Ella May. – Micha szeme kihívóan csillog. – Hacsak nem kérsz meg rá."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése