2016. január 23., szombat

Jennifer L. Armentrout: Oblivion-Feledés

Amikor Katy Swartz a szomszédomba költözött, rögtön tudtam, hogy baj lesz. Nagy baj.
Bajra pedig igazán nincsen szükségem, hiszen nem vagyok idevalósi. A társaimmal a Luxról érkeztem a földre, egy tizenhárommilliárd fényévre lévő bolygóról. Ráadásul ha valamiben biztos vagyok, az az, hogy az emberekben nem lehet megbízni. Félnek tőlünk. Olyasmikre vagyunk képesek, amikről ők csak álmodnak, és pokolian gyengének tűnnek mellettünk – mert azok is.
Kat azonban olyan közel kerül hozzám, mint még senki más. Akaratlanul is vágyok rá – és szeretném felhasználni a képességeimet, hogy megóvjam. Meggyengít engem, pedig én vagyok a legerősebb luxen, és az én feladatom, hogy védjem a többieket. Ez a hétköznapi lány tehát mindannyiunk végzete lehet. Hiszen a luxeneknek van egy hatalmasabb ellensége is – az arumok – akikkel szembe kell szállnom.
Ha beleszeretek Katyba – egy emberbe – nem csupán őt sodrom veszélybe. Talán mindannyiunk pusztulását okozom… de azt nem hagyhatom.Daemon szemszöge, megismerhetjük, hogy mit is gondolt az Obszidián alatt. El se tudom mondani, hogy mennyire várós volt ez a könyv. Talán az első néhány fejezet Daemon szemszögéből benne van az Obszidiánba, de az nem ugyanolyan. Egy teljes könyv csakis Daemon Black szemszögéből maga a mennyország. Irtó jó volt olvasni. Szeretem a történéseket pasi szemszöggel is átélni. Az is jó volt, hogy újból átélhettem az Obszidiánban történteket. És egy kicsit többet tudhattam meg a Thompson testvérekről is. Adamet eddig is kedveltem. Ash így az elején még mindig idegesítő liba. Andrewt meg irtó nagy tuskónak gondoltam, de azért van benne valami, ami megfogott, ami Daemon mellett a másik kedvenc luxenemmé tette. Amúgy szívesen olvasnám az ő történetét is.
Daemon hiába próbál bunkó lenni Katyvel, már abban a pillanatban megragadja a lányban valami, amikor a fák közül leselkedik utána, még a pakolásban is "segít" neki, de nem úgy, ahogy gondolnánk. Bevet egy pici luxen varázslatot és úgy segít neki bepakolni, vagyis legalábbis segít neki, hogy ne boruljon fel a lépcsőn a nehéz dobozokkal. Vicces, hogy segít neki, mivel ember és Daemon Dawson barátnőjét, Bethanyt sem kedvelte, de persze próbálja bebeszélni magának, hogy Kat átlagos, de azért ez sem tart örökké. Próbál igazán bunkón viselkedni vele, próbálja távol tartani Dee-től, de lássuk be, hogy Dee-t semmitől sem lehet távol tartani. Még az elején sikerül Daemonnek elhitetni vele, hogy egy idős házaspár költözött a szomszédba, de azért Dee sem hülye. És bármennyire próbáljon is Daemon bunkó lenni Dee azért sem hagyja, hogy elüldözze Katet. Még a palántázásban és a gyomlálásban is segít neki. Majd próbálja bebeszélni magának, hogy csak Dee miatt próbál kedvesebb lenni Kattel, amikor úszni viszi, de mi olvasók nagyon jól tudjuk, hogy ez nem így van. Daemon még maga előtt is próbálja tagadni, hogy bejönne neki Kat, de a piros bikiniben teljesen leveszi a lábáról olyannyira, hogy elfelejtkezik az időről és tovább marad a víz alatt, mint az lehetséges volna. És ezt Katy is észreveszi, Daemon nagy nehezen beadja neki, hogy nem volt lent olyan sokáig.Még a medvés és a könyvtáros ügyet is nagy nehezen elintézte. A medve, amikor Katre támadt Daemon egy energialökettel megijesztette, ami annyira hatással volt Kat szervezetére, hogy a lány elájult és Daemon vitte haza majd a karjába téve pihentek és elintézte annyival a dolgot, hogy villámlott és emiatt ijedt meg a medve. Ez még helytálló is volt, mert az energialöketnek köszönhetően kezdett el esni az eső. A könyvtár előtti támadást annyival elintézte, hogy bolond volt a támadója, de azt már nem mondta el neki, hogy egyszerűen megölte, mivel arum volt, a luxenek természetes ellensége. Ezt a tényt még a Védelmi Minisztérium sem tudja, hogy vannak a luxenek, akik jók és vannak az arumok, akik rosszak és meteorzáporral érkeznek a Földre négyesével, míg a luxenek hármasával születnek. Pontosan azért négyen, hogy erőfölényben legyenek a luxenekkel szemben.
De Daemon azt már semmilyen logikus magyarázattal nem tudta volna beadagolni Katnek, hogy hogyan állította meg a kamiont, hogy az ne lapítsa palacsintává a lányt, így kénytelen mindent elmondani Katnek arról, hogy mi is ő valójában és honnan érkezett. Kat figyelmesen végighallgatta és közben nem félt, nem ijedt meg Daemontől. Tudta, hogy legyen bármekkora seggfej, akkor sem bántaná. Mondjuk azt hozzáteszem, hogy Daemon azért nem mondott el mindent Katnek, pl. az arumokat kihagyta. Azt, hogy Kat tudott a luxenekről csak Daemon és Dee tudta egészen az öregdiákbál utánig, amikoris Daemon megakarta ölni Simont, amiért túl erőszakos volt Katyvel. Ahogy elhagyták a bulit útjukat állta a megölt arum 3 társa és kishíjján végeztek volna Daemonnel, ha Katy nem szúrja le az obszidiánnal az egyiküket. De Barucknak így is sikerült elmenekülnie és az első adandó alkalommal majdnem megölte Katy-t, Dee-t és Daemont is, ha Kat nem szívja magába az energiát, ami kishíjján megölte, de Daemon meggyógyította és ezáltal megváltoztatott benne valamit. Utána Kat az arumok számára úgy fénylett, mint egy karácsonyfa és talán a legnagyobb ellendrukkerük, Andrew javasolta azt, hogy próbálják meg szexszel elhalványítani a nyomot Katről. Emiatt is bírom Andrewt :) Ha nem is evvel, de egy igazán hevesre sikerült csóknak köszönhetően halványodott a jel. A legvégén Daemon szerzett Katnek egy obszidián nyakláncot és ez a gesztus mindennél többet ér  számomra. Daemon menthetetlenül beleszeretett Katybe.Kedvenc idézeteim:
Úgy véltem, meg akar ütni. Úgy véltem, élvezném. És úgy véltem, tényleg szakember segítségére lenne szükségem."

"– Valakinek pocsék a kedve – mormolta Andrew. 
– Valaki meg akar halni – mormogtam vissza , anélkül, hogy felnéztem volna."

"Amióta a lány beköltözött, többet mászkáltam félmeztelenül, mint előtte bármikor."3 megjegyzés:

 1. Kedvenc könyvsorozatom*-* Daemon a legjobb<3

  VálaszTörlés
 2. Ez nagyon jó kis értékelés volt! Ráadásul Daemon :) <3
  Igazad van Andrew-nak tényleg jó volt az 5lete :) :)
  Puszi

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jól összeszedted a lényeget a könyvből, szinte nekem is ezek voltak a kedvenceim, bár semmi nem múlja felül Daemon rejtett gyengédségét. Imádom ezt a sorozatot! Várom a további értékeléseid is! :)

  VálaszTörlés