2015. december 21., hétfő

Rachel Van Dyken: Egyetlen méreg

Wes és Kiersten legjobb barátja, Gabe igazi balhés srác: egyik lányt fogyasztja a másik után, sötét haja és tetovált karja sem riaszt el senkit. Sőt. 
Saylor igazi mintadiák: nagyszerű eredményei vannak, ösztöndíjat kap, kiválóan zongorázik, de valami mégis hiányzik az életéből – és a játékából. 
A szenvedély. 
Ők ketten egy zaklatott délutánon egy gyakorlóterembe futnak össze – szó szerint –, és bár elsőre taszítják egymást, hamar kiderül, hogy valami furcsa módon egy húron pendülnek. 
Aztán egy napon Saylor önkéntes munkát vállal egy rehabilitációs intézetben. Az ápoltak közül kiragyog Hercegnő, a nyaktól lefelé bénult lány. 
De mit keres ott Gabe minden nap? Mire Saylor választ talál a kérdésre, menthetetlenül belegabalyodik Gabe életébe. Vajon együtt sikerül megküzdeniük a múlt döntéseinek következményeivel?Húha, nehéz megszólalni. Rachel előző kötete sem volt semmi, de Gabe története számomra mindent visz. Nem is gondoltam volna, hogy ez fog kisülni. Nagyon meglepett és egyszerre le is döbbentett.
Már az Egyetlenben is nagyon szimpatikus volt nekem Gabe és ez most sem változott. Beigazolódott, hogy több van  a felszín alatt, mint amit Gabe megmutat magából. Nem véletlenül volt olyan kedves karakter számomra. minden egyes sor Rachel fantasztikus írói tehetségét bizonyítja. Irtózatosan örülök, hogy az Athenaeum Kiadó megvette a jogokat és ezáltal mi magyar olvasók is részese lehettünk Rachel munkásságának. Hatalmas köszönet érte! Biztos vagyok benne, hogy ezután a kötet után nem fogom sötétnek látni a világot, hiszen lehetne rosszabb is.

Gondoltam, hogy Gabe játszik valamilyen hangszeren, de azt álmomban sem mertem remélni, hogy szinte mindegy, hogy milyen hangszer az, Gabe megszólaltatja, életre kelti. Azon a bizonyos napon, amikor elmegy zongorázni a sors elé veti Saylort, az elsőst, aki Gabenek már az első pillanatban bejön. És hiába adja a rosszfiús énét, maga előtt sem tudja leplezni érzéseit.


Wes, mint mindig előbb jön rá a dolgokra. A szerencsés véletlen műve, hogy Lisa és Saylor egy csapatba kerülnek, még közelebb jutva ezzel Gabe szívéhez. Gyűlöletet mutat Gabe és Saylor is, mégis minden egyes csókkal egyre közelebb kerülenk egymáshoz, hiába akarja Gabe tagadni.  A sorozatos véletlenek műve az is, hogy Saylor abba az intézetbe vállal önkénteskedést, hogy meglegyen a kreditje, ahol Hercegnő"él". Hercegnő Gabe régi életének szerelme. Ashton Hyde Kimmyje. Egy szerencsétlen síbalesetben balesetet szenved Kimmy, az ígéretes sztár, s álompárja Ashton 4 évre eltűnik a nyilvánosság elől. Hercegnőnek már csak Gabe maradt, mivel a családja a baleset után elhagyja őt, mindenéle gyámsági jogot Gabere ruháztak. Pont amiatt, hogy ne ismerjék fel csináltatta Gabe a tetoválásokat és emiatt is festeti a haját mézszőkéről feketére.
Gabe és Saylor az első randijukon halat mennek enni, és úgy látszik ez lesz sz ő közös dolguk, ami összeköti őket. Közben Hercegnő állapota egyre romlik és Gabe apja is feltűnik Lisa szülinapi buliján, tönkretéve azt. Még arra is képes, hogy bejelentést tegyen a sajtóban, miszerint Ashton Hyde él és visszatér a családjához.

Saylor kijelentése, miszerint Gabenek jobban állna az eredeti szőke haja nagyban hozzájárul ahhoz, hogy megszabaduljon Gabe a fekete hajtól és újra a régi színével pompázzon.
Az az odaadó gondoskodás, ahogy Gabe bánik Hercegnővel példaértékű. miután Saylor megtudja az igazságot sem fordít hátat Gabenek, hiszen hogyan is tehetné, ha egyszer szerelmes belé és vele akar lenni?

Ahogy egyre romlik Hercegnő állapota Saylor elviszi Gabehez, abba a házba, ami az övék lett volna. Megadja neki azt a kegyelmet, amit megérdemel. Ha egyszer meg kell halnia, akkor legalább olyan helyen legyen, ami egykor Ashton ajándéka lett volna Kimmynek. Sajnos bekövetkezik az elkerülhetetlen és Hercegnő meghal, de legalább arra aludt el örökre, hogy Ashton énekel neki, az ő dalát énekli csakis neki. Ezzel lezárul Gabe múltja.

A temetés után nemsokkal, ami szerintem eléggé morbid, Gabe megkéri Saylor kezét és a lány igent mond. Hogyne mondana igent, amikor szereti Gabet és a srác is viszont szereti? Gabe számára Kimmy volt a múlt és Saylor a jelen. Csak a jelennek akar élni, na meg persze a tortilla-keddnek, ami félbeszakít egy kellemes együttlétet.

Idézetek:

"– Várj, mondták már neked, hogy totál úgy nézel ki, mint… 
– Adam Levine? – vágtam közbe. – Mindenki ezzel jön. Na, szia!"


"– Ó, már ilyen késő van? Menned kell. Fel kell öltöznöm, és utoljára mondom: nem, nem láthatsz meztelenül. 
– Ez fáj, cimbi. – A mellkasára bökött. – Itt,bent."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése