2015. december 1., kedd

Kelly Oram: Cinder és Ella extra 2.- avagy szerelem első veszekedésre

Cinder és Ella megismerkedése a neten olyan volt, mint később az egész kapcsolatuk: tüzes és szenvedélyes...
Cinder írt egy pofátlanul pimasz, de okos választ a lány kritikájára kedvenc könyvsorozatuk, a Cinder-krónika kapcsán. És bármennyire hihetetlen, de ebből a bicskanyitogató levélből életre szóló barátság lett.
Ha ez nem győz meg titeket, hogy az életben (és a szerelemben ;) ) bármi lehetséges, akkor nem tudom, micsoda! :-)


Címzett: EllaAzIgaziHős
Feladó: Cinder458@gmail.com
Tárgy: Bölcs szavak…?

Sokkal inkább egy makacs, naiv feminista hadoválása! Bármennyire értékelem rajongásodat a világ legjobb könyvsorozata iránt, nem hagyhatom szó nélkül a totál agyament elképzeléseidet. Még hogy Ella a Cinder-krónika igazi hőse?! Hol élsz te? Miért, talán Obi-Wan volt a Csillagok háborúja hőse? Vagy Mr. Miyagi a Karatekölyöké? Ne már! Ha tényleg Ellamara az igazi hős, a Druida herceg helyett az lenne a cím, hogy: „Uncsi könyv egy fura csajról, aki a világon senkit sem érdekel”.
És szerinted Cindernek őt kellett volna választania Ratana hercegnő helyett?! MEGŐRÜLTÉL?
Ellamara egy magáról túl sokat képzelő, szándékosan ködösítő, férfigyűlölő liba. Mást se csinál, csak homályos, használhatatlan tanácsokat ad, állandóan szívja Cinder vérét, és próbálja megváltoztatni. Tipikus nő. És elképesztően makacs! Mindig mindent jobban tud, és azt hiszi, csak neki lehet igaza. (Mintha emlékeztetne valakire…)
Ratana sokkal jobban illik Cinderhez. Gondolj bele: mindketten kőkemény harcosok, Cinder minden kalandban számíthat rá, a lány akkor is mellette áll, amikor a srácnak valami kockázatos ötlete támad, és ő hitt benne, amikor senki más. Ráadásul Ratana hercegnő: születése óta királynénak nevelték, így megérti, milyen kötelezettségei vannak egy uralkodónak a népével szemben. Méltó társa lett Cindernek, miután a herceg trónra lépett. Ha Cinder Ellamarát választja, az tönkretette volna az egész könyvet.
Nem szívesen mondom, de bármennyire szórakoztató volt a posztod, úgy éreztem, kicsit sokat magyarázkodsz… Biztos nem az zavar, hogy Cinder a gyönyőrű, vicces, népszerű és gazdag csajt választja a csöndes, szégyenlős kis senki helyett? Csak nem érint túl érzékenyen a téma? Tudod, azt mondják, általában azokért a szereplőkért rajongunk, akikkel a leginkább azonosulni tudunk. Na, hát nekem pont ezért Cinder a kedvencem a világ összes könyvkaraktere közül. Bámulatos pasi. Ösztönös és szenvedélyes. Én is ösztönös és szenvedélyes vagyok. Nagy rajta a nyomás. Rajtam is. Jóképű. Én is az vagyok. Kapiskálod, hova akarok kilyukadni?
Szerintem te olyan lehetsz, mint Ellamara. Csak értelmesebben és összefüggőbben tudsz fogalmazni. Fogadjunk, hogy félénk és esetlen vagy az életben, de a neten meg mered mutatni a valódi éned. Pedig nem lenne szabad a blogod mögé bújnod. Olvastam pár posztodat: vicces vagy, és bár többnyire teljesen el vagy tájolva, intelligensen írsz. A csípős nyelved meg a szarkazmusod pedig lenyűgöző. Plusz csinos vagy. Oké, a fogszabályzó elég bénán áll (nekem is volt, rühelltem), de szép a mosolyod, a szemed meg igéző. Ha ehhez még feleolyan magabiztos lennél, mint Cinder, tuti, hogy ragadnának rád a pasik.
Mint egyik megszállott rajongó a másiknak: remélem, ez a levél ráébreszt, mekkorát tévedsz, és hogy A druida herceg úgy tökéletes, ahogy van. De amilyen önfejűnek tűnsz, valószínűleg annyiban maradunk, hogy nem értünk egyet.
Mindegy, a blogod akkor is állati klassz. Csak így tovább.

Üdvözlettel a legújabb követőd:
Cinder458

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése