2015. december 21., hétfő

Jennifer L. Armentrout: Shadows-Árnyak

Dawson Black mindenre számított, csak Bethany Williamsre nem. Egy luxen, vagyis egy földre szállt idegen számára a földi lányok, nos…, érdekesek. De mivel a luxeneknek titokban kell tartaniuk valódi kilétüket, őrültség lenne beleszeretni az egyikbe. 
Veszedelmes. Kísértő. Tilos.. 
Bethany nem tagadhatja le a közte és Dawson közt azonnal létrejött kapcsolatot. És bár nincs szüksége a szerelem bonyodalmaira, mégsem tud távol maradni tőle. Valahányszor összenéznek, Bethany beleszédül. 
Elbűvölte. Vonzza. Szereti. 
Dawson titka megváltoztatja Bethany életét… és veszélybe is sodorja a lányt. De még Dawson sem tehet kockára mindent egyetlen emberlányért. A sors azonban elkerülhetetlen… akárcsak a szerelem.
Azóta várok erre a kiegészítő előzménynovellára, amióta néhány éve nyáron kiolvastam az Obszidiánt. Már akkor furdallta az oldalamat, hogy mi lehet Dawson története. Eszeveszettül örültem, hogy még idén megjelent a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. Eddig évente csak egy Luxen kötetet fordítottak le, de idén már ez a második és már az Obliviont is kiadták, szóval azt hiszem sokaknak ez az év a Luxen sorozatról szólt :)

Azt be kell vallanom, hogy nem álltam rá arra, hogy mindig Dawsont olvassak, egy két helyen bizony Dawson helyett Daemont olvastam. Nem gondoltam volna, hogy lesz még egy olyan könyves karakter, aki fel tudja venni a versenyt Daemonnel, de Dawson határozottan képes rá. Büszkeséggel tölt el, hogy a Daemont és Dawsont megformáló modell magyar, nem is akármilyen. Jó, bevallom nagy rajongója vagyok Pepe Tothnak. Zseniális a srác!

Nagyon örültem, hogy végre Dawson és Bethany történetét is olvashattam. Dawson tisztára olyan, mint Daemon, csak ő a kedvesebb változat. Hiába nem akarja, nem tud parancsolni az érzéseinek és napról napra egyre jobban beleszeret Bethbe. A lánynak már első pillantásra eláll a lélegzete Dawson láttán. Miután hazamegy az iskolából, le is festi, holott megígéri magának, hogy nem fogja. De a festővászonnak nem lehet nemet mondani, főleg ha arról van szó, hogy egy igazi csodát festhet le. Akárhogy is próbálkozik Beth nem tudja egyszerűen kikeverni Dawson csodálatos zöld szemét. Ilyenkor nagyon örülök, hogy nekem is zöld szemem van, de tudom, hogy nem olyan csodálatos, mint Dawson és Daemon szeme.
Ahogy egyre közelebb kerül egymáshoz Beth és Dawson, úgy kezdi a lány észrevenni a furcsaságokat. el kellett volna esnie, de Dawson megfogta, holott nem volt olyan közel hozzá, hogy ez kivitelezhető legyen. Utána fehérséget látott a szemében, ami olyan volt, mint az éjszakai égbolton a csillagok. 
Aztán az is eléggé furcsa volt, amikor mérgében Andrew megolvasztotta a pingponglabdát. Akkor látszott igazán az, hogy Dawson beleszeretett Bethanybe, amikor megfenyegette Andrewt. A többi luxennek sem tetszett, hogy Dawson túl sokat van Bethszel. A legnagyobb ellendrukkerük talán Daemon volt. Adam és Dee próbáltak alkalmazkodni, még azután is, hogy Beth megtudta az igaságot Dawsonékról. Ez akkor törént, amikor Bethéknél voltak és Dawson megcsókolta a lányt. Dawson nem tudott uralkodni magán, nem tudta megtartani emberi alakját és luxenné vált. Mint az várható lett volna Beth nem ijedt meg tőle, sőt inkább csodálattal figyelte Dawson igazi valóját. Ebből a helyzetből sehogy sem tudta volna kimagyarázni magát, így inkább elmondta  Bethanynek az igazságot, aki megígérte, hogy senkinek sem fogja elmondani és nem is mondta el.
A többi luxen feszülttá vált amiatt, hogy Beth immár tudott róluk. a legfeszültebb talán Andrew és Ash lett, míg Adam Dawson mellé állt. Beth és Dawson második csókjára az iskolában került sor az üres számítógépteremben. Minden komplikáció nélkül zajlott le. Bele se merek gondolni, hogy mi lett volna, akkor ha az első csókjuk a nyilvánosság előtt zajlott volna le. azt hiszem Dawson nagyobb bajba került volna. 

Aranyos ötletnek tartom, hogy randi gyanánt Dawson elvitte Betht a Seneca-hegyhez, de a történések váratlan fordulatot vesznek. Már fönt vannak a hegy tetején, ott, ahol Dawson szeretett volna lenni és bekövetkezett a baj. Dawson csak egy pillanatra fordult el, de ez is elég volt ahhoz, hogy Beth lezuhanjon és halálra zúzza magát. Dawson még a luxen alakjában sem volt elég gyors, hogy megakadályozza a bajt. Még ő maga sem tudja, hogy hogy, de visszahozta Bethanyt az élők közé. Innentől kezdve egyszerre vert a szívük, és Dawson hallani vélte Betht a fejében. Az események után mindketten fáradtak és kimerültek voltak. Dawson mégis úgy határoz, hogy elviszi a lányt egy rendes mozis tini randira, de Beth ragyogása odacsalja hozzájuk az arumokat. Miután az első arumot legyőzi Dawson fél, hogy elveszti Bethanyt.

Daemon és Dee a Védelmi Minisztérium két emberétől hallja a hírt, hogy Dawson és Beth meghaltak, de tudjuk, hogy ez nem igaz. Összességében nagyon tetszett, bár a vége nem lett a kedvenc részem.


Kedvcsináló idézetek: 

"– A szemed igazi? 
Ó, a fenébe! Van ennél kínosabb? 
Dawson pislogott, mintha meglepődött volna. De hát miért? Biztos, hogy mindenki ezt kérdezgeti tőle. Bethany még sosem látott az ikrekéhez hasonló szemeket. 
– Aha – válaszolta Dawson lassan. – Igazi. 
– Ó… hát, igazán csinos. – Forróság kúszott az arcára. – Úgy értem, szép. 
Szép? Most azonnal be kell fognia a száját!"


"– Várj! Lépjünk vissza! Elvesztetted az önuralmadat a csók miatt? 
– Igen. 
– Nahát! – (…) – Tényleg nagyon, nagyon kedvelheted. 
– Úgy van. – (…) 
– Engem még sosem csókoltak meg így. 
Dawson mosolya lehervadt. 
– Hát ne is! És ha mégis, nem akarom tudni. 
– Hé, most van az, hogy mindenki mindent elmond, nem? 
– Nem."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése