2015. december 20., vasárnap

Colleen Hoover: Helló, Hamupipőke!

Egy véletlen találkozás a sötétben pont elég ahhoz, hogy a tizennyolc éves Daniel és a véletlenül belé botló lány szerelmet valljon egymásnak. A románc azonban feltételekhez kötött: megállapodnak, hogy csupán egy órán át tart, és csak úgy tesznek, mintha.
A hatvan perc elteltével a lány éppúgy válik köddé, mint Hamupipőke. Daniel pedig igyekszik meggyőzni magát arról, hogy a történtek csak azért látszottak tökéletesnek, mert eljátszották az egészet. Ilyen csak a tündérmesékben szokott történni, ugye.
Egy évvel és egy boldogtalan kapcsolattal később viszont már kénytelen hinni benne, hogy létezik szerelem első látásra – hiszen találkozik Six-szel, a furcsa nevű lánnyal, akinek még furcsább a személyisége. Daniel számára sajnos az igaz szerelem megtalálása nem jelent egyet a happy enddel. Sőt, talán távolabb is visz tőle.
A múlt elképesztően sötét titka vajon képes-e árnyékot vetni Daniel és Six egyetlen esélyére, hogy megmentői legyenek?Eddig ahány könyvet olvastam Colleentől mind elnyerte a tetszésemet. Evvel a történetével is levett a lábamról. Azt akartam írni róla, hogy cuki a története, de ez úgy hangzik, mintha valami buta tiniregény lenne, pedig nagyon nem az. Nem lehet beleszorítani egy skatulyába, nem lehet beletenni kimondottan egyik besorolásba sem. Mindenkinek ajánlom 18 év fölött.
Talán mégis avval kezdeném, hogy cuki, de nem olyan rózsaszín habos-babos módon. Nagyon kreatívnak találom, ahogy elkezdődik. Daniel számára az egyetlen dolog, mi boldoggá teszi az az, hogy van egy lyukas órája, amikor a takarító szekrényében bujkál. Egy napon betéved zokogva oda egy lány, aki mély benyomást tesz Danielre. Danny fiú alig várja, hogy újból találkozzon vele, ez egy héttel rá meg is történik. Danny nem ismeri a lányt és a lány se őt, ez így teljesen rendjén is van. Belebújnak egy szerepbe és közben eljátsszák, hogy mennyire szeretik egymást, majd szexelnek, nem is szeretkeznek. Amint letelik az egy óra a lány eltűnik. Huss, pont mint Hamupipőke! Daniel el is nevezi a lányt magában csak Hamupipőkének, és persze beszél róla a legjobb barátjának, Holdennek.


Daniel


Közben eltelik egy év, Holden jól megvan Skyjal, akinek a barátnője, Six nem olyan rég érkezett meg Olaszországból. Daniel éppen Vallel van együtt, akiről elsőnek azt hitte, hogy ő Hamupipőke, de nem ő az. Ahogy megcsókolta rájött, mégis együtt maradt vele, holott idegesítőnek találja és nem tetszik neki, hogy megakarja változtatni. Ezután találkozik Sixszel, Sky barátnőjével, aki már az első pillanatban megtetszik neki. Azután, hogy Holden megtiltja neki, hogy kivesse rá a hálóját, talán még közelebb hozza őt Sixhez. A lánynak sem közömbös Danny. titokban randiznak Danielékhez közel eső játszótéren, ahol el is csattan az "első" csókjuk. Nem nagyon tudják titokban tartani, hogy együtt vannak. Egyre nehezebb nekik. Végül Daniel rántja le a leplet és elmondja Holdennek, Skynak, Karennek és Jacknek, hogy együtt vannak. A boldogságot az árnyékolja be, amikor Danieléknél Danny rájön arra, hogy Six az ő Hamupipőkéje.


Six


Amikor Sixben is tudatosul, hogy Daniel a szekrényes srác egyszerűen elrohan. Nem tudja feldolgozni. Ez teljesen érthető, hiszen nem látta, hogy kivel szexelt a takarító szekrényében, és esett teherbe. Nagyrészt pont azért nem akart beszélni Olaszországról, mert rossz emlékeket idéz fel benne: megszülte a kisfiút és örökbe is adta.
Annyira rossz volt olvasni, hogy mind a ketten kivannak. Amikor Danny sírt önkéntelenül is az jutott eszembe, amikor a Pretty Little Liars 5.évadában Cody Christiannek volt egy sírós jelenete. És, jaj. Nagyon rossz pasikat sírni látni, mert ilyenkor neked is könnybe lábad a szemed és sírni kezdesz.Annyira örültem, amikor végre Six és Danny megbeszélték a történteket és újból életvidámak lettek. Vicces volt, ahogy Six tesói szívták Daniel vérét a bemutatkozás során. Danny olyan cuki volt, amikor csakis Six miatt jelentkezett arra az egyetemre át, ahova a lány akar menni.
A legvégén minden titokra fény derült. holden és Sky elmondták, hogy Karen elrabolta Sky-t a szörnyeteg apjától és Daniel meg Six beszámoltak a gyerektémáról, habár Six nem örült, hogy Dannynek eljárt a szája.

Felüdülés volt olvasni a Helló, Hamupipőkét! Csak most döbbentem rá, hogy ez az első olyan könyv, amit eddig olvastam, ami teljesen egy pasi szemszögét írja le. Colleen történetei Willel, Holdennek és Daniellel az elsők :)

Daniel cukin próbálkozott avval, hogy kifejezze, milyen lesz, amikor szeretkezni fog Sixszel.
Számomra irtó rövid volt. Szívesen olvastam volna még tovább. Még most is olvasnám tovább.
Colleen Hoover nem tervezed véletlenül a folytatását?Idézetek:

"A lelkem mélyén tudom: túl szép, hogy igaz legyen. Az agyam és az egész testem is tudja, hogy túl szép, ezért még hevesebben csókolom. Remélem, meggyőzöm magamat, hogy ez a valóság, nem holmi tündérmese."

"Ma este nem vihetlek. Nagyjából egy órája törte össze a szívem egy pszichopata ribanc, úgyhogy némi időre van szükségem, hogy kiheverjem azt a kapcsolatot."


"Talán ő lehet Hamupipőke, én pedig a Királyfi."

2 megjegyzés: