2015. december 3., csütörtök

Cassandra Clare: A Whitechapel réme

Hasfelmetsző Jack London utcáin garázdálkodik, és csak az árnyvadászok tudják megállítani. Az Árnyvadász Akadémián játszódó harmadik történetben Simon megtudja, mi az igazság a XIX. századi Londont rettegésben tartó sorozatgyilkossal kapcsolatban: Hasfelmetsző Jacket Will Herondale és Viktória korabeli árnyvadász társai állították meg.
„Azt imádom az Árnyvadász Akadémia történeteiben, hogy minden ismerős ismét életre kel. Ezúttal nem csak a Végzet Ereklyéinek hőseivel találkozunk, de visszautazhatunk az időben Tessához, Willhez, Cecilyhez és Gabrielhez is. Olyan jól esett egy kis nosztalgia!”
Jordan
„Csodálatos történet! Érdekes volt és vicces. Öröm volt még többet megtudni Tessa és Will családjáról! Élveztem a találkozást Will gyerekeivel, akik a későbbi könyvek főszereplői lesznek. Eddig ez a kedvencem a novellák közül, és lelkesen várom a folytatásokat!”
KaleighAz Árnyvadász Akadémia harmadik része, s úgy mint az előző kettő, ez is Simonról szól nagyrészt. Ebben a részben tiszteletét teszi Jace Herondale és Tessa Gray. Jace megmutatja a diákoknak, hogyan érjenek földet magasságból. Mint kiderült Clary miatt vállalta el, de más szándéka is volt vele. Addig járt Simon nyakára, míg az rá nem jött. És erre csak a végén került sor. De a lényeg, hogy Simon megírta Isabellenek azt a levelet. Az akadémia diákjai egytől egyig odavannak Jace-ért, a híres Jace Lightwood Herondale-ért. Csüngnek minden szaván és még a fiúk lélegzete is eláll, amikor Jace belép a terembe.


Tessa Gray a történelemóra keretein belül tart egy élvezetes előadást a Whitechapel réméről, ami visszakalauzol minket olvasókat Londonba, 1888-ba. Sokan ezt a történetet csak úgy ismerik, hogy Hasfelmetsző Jack legendája. A visszaemlékezésből betekintést nyerhetünk Tessa és Will életébe, ahol Cecily és Gabriel is gyakori vendégek. A kis James már most alig néhány évesen utálja a kacsákat. Tipikus Herondale, le sem tagadhatná! :) 
Willék azt hiszik, hogy egy démon öli meg a prostituáltakat és vágdossa fel őket, de kiderül, hogy nem. Egy szellem kislány az, aki, mivel tudja, hogy Willék rajta akarnak ütni elmegy az Intézetükbe, ahol a kéményekbe rejti a gyerekeket, még egy csúnya illuziót is eljátszik, hogy Jamest elnyelik a lángok, de Jessamine szellemének sikerül megnyugtatnia a szellem kislányt, aki valószínűleg azért ölt prostikat, és szedte ki a petefészküket, mivel csak egy új anyukát akart magának. Hát igen... a gyerekek néha kegyetlenek tudnak lenni. 


Tessa előadása után Jem várt rá. Jó volt, hogy ő is kapott ebben a részben egy aprócska jelenetet. A Whitechapel réméből az is kiderül, hogy Will minden kis apróság miatt képes volt hívni Zakariás testvért, azaz Jemet. Volt, amikor egy bezöldült ujj miatt hívta.

Idézetek:

"-Szóval csak azért jöttél, hogy megkínozz, és magadról beszélj? – kérdezte Simon. 
-Jaj, Simon,Simon, Simon! – mondta Jace. – Ha nem is emlékszel rá, nagyjából így szokott ez menni közöttünk."

"Jace úgy ért földet mellette, mint egy hatalmas gyilkos pillangó. Alig csapott zajt. 
-Mindig az első próbálkozás a legnehezebb – mondta, ahogy a kezét nyújtotta Simonnak. – Vagyis igazából az első néhány tucat. Nem igazán emlékszem már."

"– Hogy rángattak bele ebbe? – kérdezte Simon, amint két tenyere közé fújva igyekezett megmelegíteni a kezét. 
Jace vállat vont. 
– Csak jó sportember módjára segítséget nyújtok – mondta. – Igazán nem lenne szép tőlem, ha megfosztanám az árnyvadászok legújabb generációját a lehetőségtől, hogy lássák, hová fejlődhetnek, ha nagyon, nagyon, nagyon nagy szerencséjük lesz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése