2015. december 4., péntek

Cassandra Clare: Csak árnyékok

Simon elégedetlen az Árnyvadász Akadémia működésével. Amikor megismerkedik James Herondale és Matthew Fairchild történetével, hamarosan kiderül számára, hogy nem ő az első, aki így van ezzel. Azt is megtudja, hogyan lettek barátok, aztán pedig parabataiok. Ez a történet voltaképpen izgalmas előjáték a The Last Hours című következő regénysorozathoz.
„Annyira szuper volt! Még annál is jobb volt, mint vártam! James képessége istenkirály! Imádtam, hogy hallottunk Tessa és Will felől! Vicces volt, megható és kicsit komoly is. Nagyon tetszett, ahogyan Matthew és James összebarátkoztak. Kedves volt, és olyan igazi. Ez az új kedvenc novellám!”
Kaleigh
„Minden történet újabb érdekességekkel szolgál a szereplőkről, akiket már ismerünk és szeretünk, de bemutat új hősöket is, akikkel később még sokat fogunk találkozni. Jó látni, hogy Jem továbbra is tartja a kapcsolatot Jamesszel és a családjával. A befejezést is imádtam!”
RebeccaTörténet a történetben. Catarina egy történetet mesél el Simonnak James Herondale-ről és Matthew Fairchildról. simon cinikusan áll hozzá, mivel számára a Herondale-ek csak szőkék, népszerűek és jóképűek lehetnek. James egy picit eltér ettől, mivel fekete a haja, mint apukájának, Will Herondalenek, sárga a szeme, amit annak köszönhet, hogy édesanyja, Tessa Gray boszorkánymester. Nekem nagyon szimpatikus James, és nemcsak azért, mert könyvmoly mag Jem Carstairsról lett elnevezve. Azt azért tudni kell rólam, hogy nekem Jem az egyik szívem csücske.James nem akart az akadémiára járni, de Will hozta a szokásos formáját és ellopta Gabriel kocsiját, hogy avval vigye el fiát az Akadémiára. James úgy tervezte, hogy majd összebarátkozik Sophie és Gideon fiával és Cecily meg Gabriel fiával. Ez a terve sikerült is volna, ha Charlotte és Henry fia, Matthew nem előzi meg ebben. Thomas és Christopher amúgy később jóban is lesz az ifjú Herondallel.Sokan furának tartják Jamest a sárga szeme miatt és emiatt is jön ki jól a mondikkal, mivel ők nem annyira előítéletesek, mint az árnyvadász növendékek. Matthewt mindenki kedveli, pedig a srác csak ki akarja rúgatni magát, hogy vigyázhasson az apjára.
Miután James és Matthew megbeszélik egymás között a dolgokat utána egész jól kijönnek egymással. Igaz, hogy soan tartanak Jamestől, mert árnyékká tud változni. A szószoros értelmében árnyékká. Volt James, nincs James. Ez a képessége több, mint valószínű, hogy Tessa boszorkánymester génjei miatt van.
Egy feladat során gyenge démonokat kellene megölniük, de Alastair Carstairs triója erősebb démont vet be James és Matthew ellen, ami miatt a trió már csak duó. 
És emiatt rúgták ki Jamest, ami nagyon nem igazságos. Matthew felrobbantotta az Akadémia egyik szárnyát csak azért, hogy őt is kirúgják és Will előtt kijelenti, hogy ő és James parabataiok lesznek.Visszatérve a "jelenbe" George Simont szeretné parabatainak, de tudja, hogy a srác Claryt szeretné. Evvel újabb szintre léphetne a barátságuk.


Idézetek:

"– Hogy van anya? – kérdezte halkan James. 
– Sírt, amikor Jem mindent elmesélt, és azt mondta, drága fiú vagy. Szerintem azt tervezi, hogy előbb megfojt, aztán süt neked egy tortát.
– Szeretem a tortát – mondta hosszas hallgatás után James."

"– Apa, ugye nem loptad el megint Gabriel bácsi kocsiját? – kérdezte James. 
– Bajba kerültél. Ő is azt akarná, hogy eljöjjek vele érted, és biztosan ideadta volna, ha elkérem. Bár történetesen nem kértem el."

"(…) Bár borzasztóan fogsz hiányozni. 
– Borzasztóan? – kérdezte félénken James. 
– Édesanyád váltig állítja, hogy erős lesz, és nem fog pityeregni – mondta apa. – Az amerikaiak szívtelenek. Én minden este telesírom majd a párnámat."
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése