2015. december 1., kedd

Ann Aguirre: Horda

A horda megérkezett.
Pikk élete örökös harcból állt, amíg Megváltásban be nem fogadták. A várost azonban körülzárták a mutáns korcsok, és félő, hogy a lány máris elveszíti a nem rég megszerzett biztonságot, új, szerető családját.
Barátaival, Fakóval, Kószával és Tegannal ezért lehetetlen küldetést vállal: titokban elhagyja a települést, hogy segítséget szerezzen és megmentse azokat, akiknek új életét köszönheti. Amikor útnak indulnak, Pikk még nem is sejti, hogy a mindent eldöntő csata felé száguld. A korcsok már nem azok az értelem nélküli szörnyek, amiket az Enklávéban megismert: uralják a vadont, emberek városait rohanják le, felderítőket küldenek ki. Véres háború közeleg, olyan küzdelem, amilyenre évszázadok óta nem volt példa. De az emberiség már elfeledte, hogyan álljon ki magáért.
Csak egy valaki képes összefogni őket: Pikk.
A tét ezúttal nem csupán egy enkláve, egy helyőrség, vagy egy városka. Az egykori vadásznő most a teljes emberi faj túléléséért kénytelen fegyvert rántani, noha ő maga sem tudja, egyetlen lány és maroknyi barát megállíthatja-e a pusztítás hordáját…




Elérkeztem a trilógia befejező részéhez, amit kicsit sajnálok is, mivel nagyon szerettem. Felüdülés volt olvasni! Egy olyan világba vezetett, ahol a korcsok uralták a Földet és az emberek kisebb enklávékban éltek.
Az előző kötet ott ért véget, hogy Pikk, Kósza, Fakó és Tegan elment segítségért, de mire visszaértek Soldier-tóból már késő volt, a korcsok rájöttek arra, hogy a tüzet nemcsak melegedésre és világításra lehet használni, hanem arra is, hogy Megváltás falait felégessék. A város emberei közül elég kevesen élték túl a korcsok támadását, hiszen kevesen tudtak a titkos alagútról, ami kivezet Megváltásból. Pikk "örökbefogadói" túlélik, de Tegan "családja" már nem ilyen szerencsés. Véleményem szerint több embert meg tudtak volna menteni, hogyha Caroline Bigwater nem akadékoskodik és nem prédikál mindenféle hülyeséget össze-vissza.
Soldier-tóban befogadják a menekülteket, de mindennek ára van. Családonként egy ember köteles beállni a hadseregbe.



Pikk és Fakó kapcsolata kezd rendeződni, és már Fakó nem ódzkodik annyira Pikk érintésétől.
Park ezredes küldeti el Pikkéket Dr. Wilsonhoz Wintervilleba, ahol megtudják, hogyan is jöttek létre a korcsok. Tudósok kísérleteztek és az emberek DNS-e ezáltal változott meg, változtatta át őket vadállatokká. Mivel a korcsok alig élik meg a 10 évet, ezért náluk az evolúciós folyamat gyorsabban következik be. Miután visszatérnek Soldier-tóba Pikk embereket toboroz, de csak négyen állnak be mögé. Tully, Spencce, Thornton és Morrow. Wintervilleben is csak négyen csatlakoznak hozzá. Így már 12-en vannak, mivel Kósza, Fakó és Tegan is Pikkel tart.
Appleton és Lorrain lakói kinevetik és megdobálják őket. Gaspardban akasztással fenyegetik őket és kirúgják a városból Pikkéket.

Ezután határoznak úgy, hogy a Soldier-tó melletti erdőt fogják védelmezni. Ehhez nagyban hozzájárul Kósza is. Az erdőben kiépítenek egy rendszert, ami segítségével sok korcsot sikerül megölniük. A korcsoknak ebből elege lett és küldenek egyet közülük, hogy alkut kössön Pikkel. És igen a korcs beszélt!



A tél miatt visszakényszerültek menni Soldier-tóba, ahol egyre többen szerettek volna csatlakozni a P-osztaghoz. Egy nap küldönc érkezett Wintervilleből, hogy baj van és segítség kellene, mivel Dr Wilson feromon-kísérletének "áldozatai" kitörtek és bevadultak. Egyébként a várost evvel a feromonnal védik, egészen addig, amíg Dr Wilson korcsa, Timothy mag nem hal. A P-osztag a segítségükre siet, és igaz, hogy 2 embert veszítenek, de megállítják az elvadult embereket. A halotti tor közben hirtelen elmegy az áram
, és ekkor már tudni lehet, hogy a feromon elpárolgott, nem védi tovább Wintervillet. A korcsok ellen is győz a P-osztag, viszont 8 embert veszítenek. Mielőtt indulnának tovább, hogy megvédjék a kereskedőutakon közlekedőket Dr Wilson megkéri Tegant, hogy maradjon és hadd adhassa át neki a tudását, de Tegan egyelőre nem marad, majd ha megéri a haború végét visszajön hozzá. Pedig nagyon jól tette volna ha marad!! Kósza miatta halt meg, ha nem mentette volna meg Tegant, akkor Kósza sem esett volna el. Nem vetette volna magát Tegan és a korcs közé amiatt, amit tett vele, amíg Farkas volt Gothamben. Amúgy a legtöbbször ez van. Ha megledvelek egy szereplőt, akkor az meghal. Na, most nagyon utálom Tegant és dühös vagyok Ann-re, hogy kinyírta Kószát!!


R.I.P. Kósza :(

De ezután sem álltak meg a történések. Pikkék szembeszálltak a mutánsokkal, az urochok és a gurgurok segítségével sikerült legyőzniük a hordát, ami meghozta a világnak a felszabadulást.
Tökéletesen lett lezárva a történet, de azért maradt bennem egy tüske Kósza miatt, de legalább őt koporsóba temették el, nem úgy, mint a többi halottat. Legalább ez vigasztal. Sírköve is lett: Kósza, a Farkas.
Mindenkinek ajánlom teljes szívből ezt a trilógiát!


Idézetek:

"Egy kicsit elájultál – közölte Kósza, aki mellettem térdelt. – De szerintem rendbe jössz. Kemény fából faragtak, galambom. 
– Hagyd békén! – acsargott Fakó. – És ne szólítsd már így!"


"– Ha elfogadod az elkerülhetetlent, attól még nem adod fel. 
Fakó keserű félmosolyra húzta a száját.
– Dehogynem."

"Harcoltam volna ellened, amíg bele nem halok. Az, hogy meghajoljak feléd, nincs meg bennem. Egyedül Fakó felé van. És mindig is felé lesz."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése