2015. november 12., csütörtök

Kelly Oram: Cinder és Ella

Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés…
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képest a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?
Az első pillanattól kezdve tudtam, hogy imádni fogom. Azóta vártam, hogy végre megjelenjen magyarul, amióta olvastam Kelly-től a szívzűrterápia strébereknek c. könyvét. Miután kiderült, hogy meg fog jelenni a LOL szekcióba azért imádkoztam, hogy a borítót le ne cseréljék, mert nagyon de nagyon el lett találva az eredeti. Iszonyatosan örültem, hogy csak részben változott és úgy-ahogy, de megmaradt az eredeti koncepció.

Eredeti borító


Annyira cuki az egész történet. Az egész úgy kezdődik, hogy Cinder, azaz Brian Oliver rátalál Ella blogjára és elkezdenek beszélgetni. Brian Cinder458 néven, Ella meg EllaAzIgaziHős néven írogatnak egymásnak. Egy beszélgetés közben Ella és az édesanyja balesetet szenvednek, ahol Ella komoly égési sérüléseket szerez és elveszti az édesanyját. Hónapokig kezelik Bostonban, majd miután kiengedik az édesapja veszi magához (aki egyébként elhagyta őt még kiskorában) és Los Angelesbe kell költöznie az apja családjához, azokhoz az emberekhez, akik miatt az apja elhagyta őt és az édesanyját. A könyv végefelé fény derül arra is, hogy mégis miért hagyta el Elláékat.

Ella már az első perctől kezdve utál Jenniferéknél lenni, és ezt Juliette és Anastasia se könnyítette meg. Ella ott akadt ki, amikor az apja közölte vele, hogy elajándékozta a könyveit. Minden könyvmoly kiakadna ezen, főleg akkor, ha még a többségük dedikált is volt. Én is nagyon kiakadnék ezen, bár nekem alig van dedikált könyvem, januárig egy sem volt.

Visszatérve Cinder ez idő alatt semmit sem tud Elláról, és azt hiszi, hogy meghalt.Ez egyik napról a  másikramegváltozik, amikor Ella ír neki egy e-mailt. Viszont azt nem említi, hogy Los Angelesbe költözött és akár találkozhatnának is. Az újbóli beszélgetések arra ösztönzik Cindert, hogy megadja Ellának a számát és végre hallhassa a hangját.


Mindeközben Ellának szembe kell néznie az új iskolájával, ahol a diákok többsége megbámulja őt és Ana "baráti" társasága még gúnyt is űz belőle. Egy ilyen gúny miatt Juliette Ella mellé áll és még Viviant is bemutatja neki, hogy legyen legalább egy barátja.
Robnak bejön Ella, de Ella nem tud vele lenni, mert szerelmes Cinderbe, amit teljesen megértek. Ella tud Cinder kamukapcsolatáról, de azt nem is sejti, hogy valójában Brian és Kaylee kapcsolatáról van szó.

A Fantasyconon kerül sor arra, hogy Brian és Ella találkoznak és megismerik egymást. Ezután Brian egyből dobja Kaylee-t és arra kéri Ellát, hogy találkozzon vele. Ella elmegy a találkozóra, ahol szó szót követ, fény derül Ella hegeiről és az égési sérülésekről, amiket eddig titkolt Cinder elől. Még egy csók is elcsattan közöttük, amikoris már ott van a sajtó apraja-nagyja, amit ők csók közben nem vettek észre. Ez mind Anának volt köszönhető, aki a végén szokás szerint megbánta tettét. A security menekítette ki Ellát és Briant az étteremből. Ezután Ella eltűnt egy időre, minden hozzáférhetősége törölve lett. Brian sajnos nem tudta sehogy sem utolérni. Brian úgymond emberei kiadtak egy olyan sajtóközleményt, amiről ő nem is tudott, mivel elment Vegasba lerészegedni. És Scott miatt értesült csak róla.

Cinder


Eközben Ella rehabilitációs központban volt és csak a kiengedési napján látta Kenneth Long műsorában Brian interjúját, miszerint Ella a legjobb barátja, a lelki társa és szerelmes belé. Szerelmes!
Ella elérkezettnek látta az időt arra, hogy együtt legyen Briannel, az ő Cinderével és elment A druida herceg premiervetítésére, ahol végre találkozott Briannel és beteljesült a tündérmeséjük. A végén minden jóra fordult. Ezért is imádom ennyire ezt a könyvet. Azt hiszem új kedvenc LOL könyvem lett.

EllaAzIgaziHős

Szerintem ez a szám nagyon illik ehhez a könyvhöz.


Kedvenc idézeteim:

"A tündérmesékkel az a gond, hogy rendszerint valamilyen rettenetes nagy bajjal kezdődnek."

Brian! Brian! Mondanál valamit, mielőtt bementek?
Brian megtorpant.
A tömeg elcsendesedett. Áhítatos csendben várták, mit válaszol. Az ő érdekében reméltem, hogy jól fog beszélni. Az volt az érzésem, hogy ez a mondat bekerül Hollywood történelmébe.
Brian a férfira nézett, majd rám. Szélesen, boldogan elmosolyodott.
– Mit szólnának ahhoz, hogy boldogan éltek, míg meg nem haltak?"


11 megjegyzés:

 1. Jó lett! Szerintem az egyik legdrámásabb LOL könyv, de én felnézek Ellára és hősnek tekintem. Annyira mesés az egész! Te sírtál rajta?

  VálaszTörlés
 2. Jó lett!Ez az egyik kedvenc lol-könyvem,imádom az egész történetet.

  VálaszTörlés
 3. Imádom!Nekem ez a személyes kedvencem a LOL könyvek közül :3 És hát Cinder a szexi hangjával :D

  VálaszTörlés
 4. Nagy kedvencem :) Erősen támogatom az I love Cinder csapatot! Mert már biztos van ilyen ;)

  VálaszTörlés
 5. Imádom egyik legnagyobb személyes kedvencem

  VálaszTörlés
 6. Teljesen eggyet értek veled.Ez a könyv úgy jó ahogy van :)

  VálaszTörlés
 7. Imádom. Pontosan így gondolom én is. Egyik kedvenc könyvem ♥

  VálaszTörlés
 8. Imádom a legjobb LOL-könyv eddig

  VálaszTörlés
 9. Szuper kritika egy szuper könyvről. :)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon jó kritikát írtál minden szót mintha a számból vettél volna ki nagyon tetszett és a kedvenc LOL könyvem és az egyetlen amin sírtam. :)

  VálaszTörlés
 11. Nagyon jó kritikát írtál minden szót mintha a számból vettél volna ki nagyon tetszett és a kedvenc LOL könyvem és az egyetlen amin sírtam. :)

  VálaszTörlés