2015. október 26., hétfő

Lauren Morill: Vakrandi a Végzettel

Julia semmit nem bíz a véletlenre, köszöni szépen. Pláne nem egy 
tanulmányi kirándulást Londonba, ami a hozzá hasonló Shakespeare-rajongóknak az ígéret földje! 
Csakhogy a kiszámítható terveknek lőttek, amikor idegesítő osztálytársával, a szabályokat hírből sem ismerő Jasonnel kerül párba az út idejére. Már első este egy vad buliban találják magukat, és másnap Julia flörtölős SMS-eket kap egy ismeretlen számról! A lány persze kíváncsi a rejtélyes imádóra, ezért alkut köt az ördöggel (izé… Jasonnel), aki segít kideríteni, ki küldi az üzeneteket, ha Julia hajlandó végre lazítani egy kicsit. A kalandos hajsza során a lány sok mindent megtanul, ami nem szerepel (kismillió) útikönyvében − például, hogy semmi nem lepi meg annyira az embert, mint az igaz szerelem.Az egyik kedvenc könyvsorozatom a LOL könyvek, mindig felüdülés olvasni. Egytől egyig jól lett kiválasztva, hogy mi kerüljön bele a LOL szekcióba. A Vakrandi a Végzettel tökéletesen illik hozzá. Könnyed, romantikus és tinikről szól.

Régóta tűkön ülve vártam, hogy végre eljussak odáig, hogy elolvassam. A fülszövege alapján engem már abban a pillanatban megvett magának, hogy elolvastam. A borítója hihetetlenül jó lett. A story alapötlete egyedi, nem nagyon találkoztam még ilyen típusú könyvvel. London és az Egyesült Királyság sose volt nagy kedvencem, sokak vágya, hogy eljussanak oda, de eddig nekem csak Ausztrália volt ilyen nagy álom. Ehhez szerintem az is nagyban hozzájárult, hogy minden angol tanárom Angliát istenítette, mintha máshol nem beszélnének angolul. A sokadik ilyen alkalommal már taszítottam el magamtól minden információt, ami erről az országról szólt. 

Ez a könyv ébresztett rá arra, hogy mennyi minden szépség lakozik ebben az országban: St. James Park, Big Ben, London Eye, Globe, Picadilly Circus és még sorolhatnám.St. James Park
Olvastam olyan kritikát a könyvről, ahol a blogger kerek-perec kijelentette, hogy ő már a felénél megunta és, hogy sablonos a storyja. Ez egyáltalán nem igaz! Szuperül meg lett írva, nem sablonos és mindent lehetne rá mondani, de azt nem, hogy unalmas, na azt semmiféleképpen sem. Nekem hihetetlenül tetszett!

Julia már az elején is szimpatikus volt és kifejezetten örülök annak, hogy Jason kirángatta az ő kis világából és megmutatta neki, hogy milyen is az élet, ha nem szabályok és határidők között éled. Imádtam azt a részt, amikor Jason énekelt Juliának. hihetetlenül cuki volt.
Minden amit Jason csinált nem véletlenül csinálta, eleinte nem tűnt fel Juliának, de a végén végre neki is leesett, hogy Jason a neki való srác és nem Mark. Az igaz, hogy sokáig ábrándozott róla, de végül csak rájött, hogy milyen is Mark. ez részben szomorú, részben viszont jó hír, mert így végre átlátottt a rózsaszín ködön.

Julia és Jason első csókja a kedvenc jelenetem az egész könyvből. Se eső, se más nem számít. Jobban belegondolva a regény egész ideje alatt Jason felakarta hívni magára Julia figyelmét. Ha szőlős rágót látok tuti, hogy Jason fog eszembe jutni.

Julia lúd fóbiája számomra vicces. Van aki a kacsáktól fél és van, aki a ludaktól.
Az meg, hogy Chris valójában lány és végig azt hitte, hogy Jasonnel SMS-ezget nagyon jó poén lett a történet végére.

A könyv tanulsága: Hagyd, hogy megtaláljon a szerelem és ne te keresd! Felejtsd el az MVI-t és élj a mának! Carpe diem!

Azt hiszem új kedvenc írónőm és LOL könyvem lett, na meg város, ahova egyszer el akarok jutni. :)
Kedvenc idézet:

"- Lehet, hogy ő az MVI-d – szakítja félbe a mondandómat. – De az is lehet, hogy nem. És addig, amíg ennek a végére jársz, jó, ha tudod, Julia, hogy sok hal van még a tengerben. Nagy halak is. Fincsi halak. Tonhalak!"

 "-Szóval nincs olyan hogy „a nagy Ő”? 
   -Nincs. Ők vannak. Többes számban. Sok-sok Ő. És ez az én nagy szerencsém."

1 megjegyzés:

  1. Jézusom! Ekkora mákot, hogy rátaláltam erre a posztra! Nekem ez a kedvenc LOL könyvem helyesbítek a kedvenc könyvem!!!!!!!! Imádom és Londont még jobban megszerettem! Köszi, hogy olvashattam. Jason a szerelmem és adott az élet egy igazi Jasont is.. mellékesen :D Tetszik! Jó a formája a szöveg! Megyek más LOL kritikát is olvasni mert látom, hogy van.. :D :)

    VálaszTörlés