2015. október 16., péntek

Aria Brighton: Vérvörös rabság

Új esély mindenkinek jár. Vagy mégsem?
Star Meadow egy kellemes, átlagos, nyugodt amerikai város. Legalábbis annak akar látszani.
Victoria, a vámpír lány, egy távoli országból, reményvesztetten érkezik ide, mindent maga mögött hagyva. Akarata ellenére kénytelen elfogadni új életét, hiszen máshol nincs biztonságban.
Itt találkozik a vámpírok vezetőjével, Logannel. A vad, állatias, és veszélyesen vonzó férfi az első pillanattól kezdve hűvösen viselkedik vele. Az idő múlásával azonban mégis egyre közelebb és közelebb kerülnek egymáshoz.
De titkokat rejtő múltjuk elől ők sem menekülhetnek – még akkor sem, ha új barátokra, új otthonra lelnek.
Vajon Victoria végre megtalálja a nyugalmat, vagy a múlt sötét árnyai rátalálnak és magukkal rántják?
ARIA BRIGHTON sikergyanús első könyve egyszerre izgalmas, kalandos és romantikus. A regény olyan világba repít, ahol bármi megtörténhet: szerelem, új barátságok, csalódás és árulás.


Még mielőtt el akartam volna olvasni a könyvet is nagy vámpír rajongó voltam és iszonyatosan sok vámpíros könyvet olvastam, köztük a Twilightot is, ami őszintén megmondom nem fogott meg. 
Az írónő nevéből arra következtettem, hogy amerikai, brit vagy esetleg ausztrál, de nem, mert magyar és én ezen nagyon meglepődtem, amikor tudatosult bennem. Olyan vámpíros könyvet, amit magyar író írt eddig csak egyet olvastam, a Miranda koporsóját.

Azt mindenféleképpen el kell mondanom, hogy a borítója a könyvnek eszméletlenül jó lett. Nagyon- nagyon tetszik. Jó lett volna, ha  a könyv gerincén is megtalálható lenne a vámpír lány, mint a borítón. Ha lesz folytatása, akkor kiváncsian várom, hogy milyen borítóval fog megjelenni. Reméljük pasi vámpír lesz rajta.
Az alap ötlete a történetnek tetszik. A megvalósításban itt-ott vannak hibák. Volt néhány rész, amit nem egészen értettem. Szerintem lehetett volna részletesebb, viszont tetszett, hogy Aria ugrált az időben és nagyon szeretem, ha egy történet több szálon fut és az írónő ezt egész jól megoldotta.

Bemutatkozó regénynek szerintem a Vérvörös rabság egy jó kezdés. Nem túl erős, de nem is túl gyenge. Pont megvan az a középút, amit még simán felül lehet múlni.Teljes mértékben egyetértek az Álomgyár Kiadóval, hogy kiadták ezt a vámpíros történetet.
Néhol nekem néhány rész kicsit sablonos volt, meg mint már említettem: nem volt minden érthető. Az viszont nagyon tetszett, hogy Magyarország szerepet kapott benne Anglia és Star Meadow mellett.

Victoria nem vált a kedvenc karakteremmé, de Jade nagyon is. A fiúk közül James és Danny abszolút szimpatikus. Számomra Logan olyasmi lehet, mint a Bitten c. sorozatból Clay. Ahogy Aria leírta őt tisztára olyan.Marco, Raul és Olga totálisan semlegesek számomra. Sophie pedig csalódás. Kate-t nem értettem, hogy akkor most mi van vele. Összességében tetszett ás várom a folytatást, mivel nagyon nem tetszik a vége és már olvasnám a folytatást :

Idézet a könyvből 
… Hány órára készüljek el? 
– Nyolcra érted jövök. Előbb úgysem érdemes elindulni. Az emberek nem tudják, hogyan kell igazán bulizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése