2015. október 27., kedd

Anne L. Green: A remény hajnala

Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.
Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.
A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.
Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?


Imádtam minden egyes sorát. Tökéletesen megírt romantikus történet, ami arra ösztönöz minket olvasókat, hogy higgyünk a szerelemben, hiszen egyszer mindenkit megtalál, sose tudhatjuk, hogy mikor, de eljut hozzánk.
Amy és Matt története igazán megható. Tele van vicces, olykor szomorú pillanatokkal. A magasba repít, majd ledob onnan. A szerelem is hasonló érzés lehet. egyszer fenn, egyszer lenn.
Letehetetlen könyv. Kevesebb, mint fél nap alatt sikerült kiolvasnom. A történet nagyon tetszett.
Mattet és Amyt is üldözte a múltja, a démonai, de mégis sikerült megtalálniuk a boldogságot a másik személyében, és irtó cukik együtt.


Amy a múltja elöl menekült el Tennesseeből San Franciscoba, ahol a jelene várta.
Elsőre igazi tuskóként bánt vele a főnöke, Matt, de az idő múlásával kez elviselhetőbbé válni a modora. Le se tagadhatja, hogy mennyire tetszik neki Amy talpraesettségeés kitartása, és pont emiatt szeret bele akaratlanul is. Egyikőjük sem gondolta volna, hogy az örökös beszólogatásokból             szerelem, vonzalom fog kialakulni közöttük.

Matt barátja, Alex már a kezdetektől kezdve szimpatikus, és alig várom, hogy olvashassam az ő történetét Anne L. Green következő romantikus regényébe, A sötétség fogságában. Örülnék neki ha Anne Cat és Adam történetét is megírná.

Szemét húzás volt Mattől, hogy Mandyt használta fel arra, hogy Amyt kiábrándítsa saját magából, de ez nem sikerült neki, nem gyűlölte meg. És pont Alex volt az , aki végre észhez térítette Mattet, avval, hogy mit is kellene kezdenie avval, amit Amy iránt érez, és emiatt is  kedveltem meg Alex karakterét. Ha úgy vesszük miatta lettek végül együtt, fogadták örökbe Emilyt és házasodtak össze.

Örülök annak is, hogy Amy igazán szereti és képes volt megbocsátani Mattnek és két csodálatos ikergyermeknek életet adni, Pamelának és Jacobnek.
Két olyan szereplő van, akit utáltam végig: Tony és Victoria. Amy Tony miatt majdnem elvesztette örökre Mattet, Pault mindketten elvesztették miatta. Victoria nem anya, miatta lett beteg Martin és miatta ostorozta magát Matt.


Kedvenc idézet:

"Tagadhatatlan tény, hogy a veszély és a kiismerhetetlen vonzza a nőket"
"-Ez egy munkahely, Alex, és úgy gondolom, nincsenek nagy elvárásaim, az pedig, ha valaki a munkaszerződésben előírt feladatait nem tudja ellátni, nem az én hibám. 
-Te is tudod, hogy nem ez itt a legnagyobb probléma, hanem te. Te és a stílusod. Megpróbálhatnál kicsit rugalmasabb, simulékonyabb lenni. Tudod, ezek emberi tulajdonságok… Az alkalmazottak rosszul viselik, ha csak tárgyként, eszközként tekintesz rájuk. 
-Jól érzem, hogy te most kioktatsz engem?"

És ha már San Francisco:


1 megjegyzés: