2015. augusztus 10., hétfő

Rachel Van Dyken: Egyetlen

Kiersten elsőéves az egyetemen. Még sosem találkozott senkivel, aki a rémálmait elűzte volna, de olyannal sem, akit ha meglát, a szíve hevesebben kalapál. A beiratkozáskor azonban összefut egy fiúval – szó szerint –, akitől nemcsak kalapál a szíve, hanem egyenesen kiugrik a helyéről. Weston, az egyetemi focicsapat nagymenője sok lánnyal találkozott már. Volt olyan is, aki szexuális zaklatással vádolta. Már éppen nyugvópontra ért volna az élete, erre besétál az ajtón egy elsőéves, akinek vadító vörös hajzuhataga van, és zöld szemében olyan titkok csillognak, amelyeket azonnal meg akar fejteni. Rachel Van Dyken Egyetlen trilógiájának első kötete egy nem mindennapi páros történetét meséli el. Megvédhet-e a szerelem a rémálmoktól? És mi történik, ha a halálos kórral kell szembenézni?Ez az első olyan könyvem, amit az Athenaeum könyvkiadó adott ki. Olyan szempontból is első, hogy eddig még Rachel Van Dykentől sem olvastam, pedig nagyon cuki írónő. Imádja a rajongóit és jó, hogy tartja velük a kapcsolatot. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel van Racheltől dedikált könyvjelzőm.

Az Athenaeum kiadó nem az eredeti borítóval adta ki, hanem változtatott rajta.


Ehhez képest nekem az eredeti és a magyar is ugyanannyira tetszik. Egyvalamit nem igazán értek a magyar borítóval kapcsolatban: minek oda azok a virágok (?).

Felüdülés volt olvasni egy olyan könyvet, aminek nem olyan vége lett, mint a Csillagainkban a hibának vagy a Falling for Hadienek. Köszönöm Rachelnek, hogy megmutatta, hogy igenis le lehet győzni a rákot és a szerelem segít a rákkal folytatott küzdelem során.

Végre egy olyan könyv, ami happy enddel zárul!
Nagyon tetszett, hogy Kiersten és Weston szemszöge váltakozott a könyvben.


Mélységesen bele tudtam magam képzelni a szereplők bőrébe. A könyv olvasása közben Gabe lett számomra a megtestesült legjobb könyves barát és alig várom, hogy olvashassam az ő történetét az Egyetlen méregben.
Fejezetről-fejezetre egyre jobban belemélyedtem a történetbe és nagyon hamar megkedveltem Kiersten karakterét. Ha néhány szóval le kellene írnom őt,ezek lennének azok: kedves, segítőkész és fél kilépni a világba. De ezt Wes, a focista sztár megoldja és kihozza Kierstent az ő kis világából. Persze ehhez nagyban hozzájárul Wes 8 kockája.A történet befejezése hihetetlenül cukira sikeredett. Sokan odáig lennének egy ilyesfajta lánykéréstől. Titokban szinte minden lány erről álmodik. Én persze nem, ne értsetek félre, de irtózom a házasság gondolatától is. A többi lánynak azt üzenem, hogy fel a fejjel, hiszen mindenkire vár egy Wes és sosem lehet tudni, hogy hol és mikor bukkan fel, szóval nézzetek pozitívan a világra és ne sajnáljatok magatoktól semmit se.


Kedvenc karakter: Gabe ( nemcsak a tetoválásai miatt)


Kedvenc jelenet: Amikor Wes megtanítja úszni Kierstent

Kiersten lisája:
1. Megcsókolni egy jóképű srácot.
2. Meztelenül úszni.
3. Meginni egy gyümölcsös italt, amibe olyan kis napernyő van.
4. Kiolvasni a Büszkeség és balítéletet.
5. Megtanulni úszni.
6. Két igazi barátot szerezni.
7. Abbahagyni az antidepresszánsok szedését.
8. Bungee jumpingolni.
9. Áfonyaszószt enni hálaadáskor és megpróbálni megenni a céklát.
10. Beleszeretni valakibe.
11. Elérni, hogy összetörjék a szívemet.
12. Valahogy beleszeretni valakibe.


Kedvenc idézet:
– Vicces. – A szememet forgattam. – Ez most komoly, Lánykolit kértem, erre koedukált épületben helyeztek el, és most kiderül, hogy az ET-m egy… – majdnem mondtam, hogy jóképű srác, de nem hoztam még kínosabb helyzetbe magam. 
– Szexisten. – Kimondta helyettem. – Tudom vannak ilyen mázlisták.


A könyvben szereplő zenék:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése