2015. augusztus 4., kedd

Gombnyomásra 2-3.

Gombnyomásra 2.

Fülszöveg:
Mia és Russel a megalopolisz egy távoli szegletében, Talbot házában raboskodva a szökésüket tervezik, ám minden rezdülésüket a ház intelligens számítógépe, Veronica figyeli. Elég egy rossz lépés, és a csuklójukon villogó bilincsen keresztül megbüntetik őket. 
Liam és Dylan a cellájukban üldögélve várják a pillanatot, hogy a többi halálraítélttel együtt száműzzék őket a dzsungelbe, amikor megtudják, a mutánsokat előre beetették a kapu előtt, hogy senki ne élje túl a kivégzést. A két, mindenre elszánt vadásznak azonban sajátos terve van a szabadulásra… 
A Hobbs-birtok feketébe öltözik, miután a fényújságban levetítik a kintieknek a 268-as kapunál történt mészárlást. Stella valósággal belerokkan a gyászba, amikor Hobbs dokiék hírt kapnak Russelékről. A lány végső kétségbeesésében Ryannel Manipurába utazik, hogy segítsen a bátyjának és Miának a szökésben, ám nem sejti, hogy ezáltal az ő élete is veszélybe kerül. 
Doktor Cohen sem tud békében nyugodni: ismét Miához fordul, és arra kéri, segítsen megtalálni a mágikus követ, amelyet egy legendás, sumér királynő titka rejt, és amely megoldást jelenthet a Manipurában kialakult önkényuralom megdöntésére. 
De vajon sikerül-e Miának és Russelnek elmenekülnie Manipurából? Hogyan élik túl a vadászok a kivégzést? Létezik-e olyan seb, amelyet nem gyógyít be az idő sem és valósággá válhat-e egy égben köttetett szerelem?

Az első kötet befejezése után nem volt kérdés, hogy el akarom olvasni a trilógia többi részét, így is tettem És milyen jól cselekedtem.

Már az első részben megkedveltem Miát és Stellát ( titokban Ryannek szorítottam). Amanda eleinte idegesített, de már őt is eléggé megkedveltem, de azért vannak még érdekes megnyilvánulásai.
Miután elolvastam és megtudtam, hogy Ryan milyen is igazából.... Még mindig nem bírom felfogni, hogy volt képes. De erről inkább most nem írnék, mert csak felidegesítem vele magam, amit nem akarok.


Visszatérve a könyvhöz: izgalmakkal teli. Flülmúlta az előző kötetet, ami azért szerintem eléggé nagy szó, hiszen erre nem képes minden írónő.
Sokaktól hallom azt, hogy Esther másik sorozatából, az Összetört glóriákból szívesen megnézné a belőle készült filmet. Én azt mondom, hogy a Gombnyomásra trilógia simán felvenné a harcot Az útvesztővel vagy Az éhezők viadalával.
Szívesen megnézném a trilógiából készült sorozatot, esetleg filmet.

Kedvenc idézetek:

– Megpróbálom! – nyögte ki végül keserűen, mire Liam felcsattant. 
– Ne próbáld! Ha csak próbálod, az azt jelenti, hogy lélekben már félig lemondtál arról, hogy sikerrel járj!

 Stella, te haza akarod hozni azt a hiúzt? – kérdezte Mason, miközben a puskáját lustán a vállára vetette. – Hobbs ki fog tőletek akadni. 
– Miért akadna ki? – felelte a lány. – A te sólymodat is befogadta. 
– No, ezért Félix mégiscsak magasabb rendű lény ennél a bolond macskánál… – hümmögött a szőke vadász, mire Stella a könyökével oldalba bökte. 
– Csak egy madár. Ha bepaníroznám és megsütném neked, észre sem vennéd, hogy őt eszed meg.


Gombnyomásra 3.

Fülszöveg:
Miután a vadászok megtisztították a mutánsoktól a körzetet, a Hobbs-birtok lakói többnapos ünneplésbe kezdenek. Dylan és Stella szerelme is végre kibontakozhatna, ám az ördög nem alszik…
Kommandósok csapnak le közéjük, és elrabolják Stellát, hogy visszavigyék annak, aki „jogos” igényt tart rá… Miközben a csapat a megmentésére siet, a missziójukról sem feledkezhetnek meg, ami Manipura megváltása a zsarnokoktól. Arra viszont senki nem számít, hogy a mutánsok a csillogó városra is rárontanak. Iszonyú vérontás kezdődik, a katonaság tehetetlen…
A Hobbs-birtokot eközben pusztító erejű terrorista-támadás éri. Liam és Mia fogságba esnek, és ketrecharcosként kénytelenek küzdeni az életükért. A lány egy régi ismerősével is szembekerül, aki most a halálát kívánja. Fullánk, az egykori ellenálló megvásárolja és magával viszi a halálán lévő Miát, mert azt reméli, vele zsarolhatja majd gyűlölt ellenségét, Talbotot.
Russel és Kristen nem kevés kaland árán a felhőkarcolók felett átívelő, égi zarándokútra érkeznek, hogy megkeressék a viking rúnakövet, amely az egyetlen esély az odalent tomboló mutánsok ellen.
Vajon képesek-e megfékezni hőseink a vérengzést és a terroristák támadásait? Képesek-e leverni a gyűlöletes manipurai önkényuralmat? És ha igen, képesek lesznek-e még valaha emberségre, szerelemre ennyi lélekölő harc és iszonyat után?A trilógia befejező részét próbáltam csiga lassúsággal kiolvasni, de nem sikerült, 2 nap alatt ezt is kivégeztem. Mindig szívesen olvasom a Hobbs-birtokról szóló fejezeteket, tetszenek az ott lakók ünnepei és ők sokkal jobban megérdemlik, hogy biztonságba éljenek, mutánsoktól mentesen, mint bárki más.


Ők igazi túlélők, akik szinte a semmiből, a borzalmakból felállva, igenis élvezik az életet.
Elborzadva olvastam azokat a részeket, ahol a mutánsok rárontottak a városra, és vérengzésbe kezdtek. sose bírtam a vér látványát és ne szívesen olvasok vérontásról.
Manipura zsarnokai megérdemlik a mutánsok általi halált, a többi ártatlan városlakó viszont már nem. 

Örülök Russel és Kiersten szerelmének, megérdemlik a boldogságot, bár bevallom a trilógia elejétől azt hittem, hogy Russel Amandával jön össze, de hát végül nem ez történt és ezt csak egy kicsit sajnálom.
Imádtam az égi zarándokútról szóló fejezeteket. Érdekfeszítőnek találtam a végső megoldást is a mutánsok ellen, a viking rúnakövet.
Kedvenc idézet:
 A rohadt életbe – sziszegett Russel. – Mi a fasz volt ez? 
– Veszettség elleni vakcina 
– Minek? 
Dylan elnevette magát. 
– Szerinted? Így sincs sok eszetek… Mi lesz, ha még meg is vesztek?
– Hiányoztál, amikor kinyitottam a szemem. Csak az illatod volt mellettem. 
A lány felkacagott. 
– Kétlépésnyire voltam tőled, Liam! 
– Két lépés… az nagyon sok.

Összegzés:

Öröm volt olvasni ennek a nagyszerű trilógiának az utolsó két részét. A borítók az elsőhöz képest ütősek lettek, a kedvencem a második rész borítója, irtó szép kék :)
Igaz erre a trilógiára, ha egyszer elkezded kizárt, hogy abba tudnád hagyni. Velem is ez történt.

Köszönöm Esthernek hogy részese lehettem a történetének.
Fájó szívvel de búcsút veszek a trilógiának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése