2015. augusztus 26., szerda

A.O.Esther: Hívogat a fény

Noha Sophiel teljesítette első küldetését, az Égiek újabb feladattal bízzák meg: fel kell kutatnia a Mindenség Térképét, mielőtt avatatlan kezekbe kerülne. A háromdimenziós térkép a titkos átjárókat rejti, amelyek összekötik a Földet a Mennyországgal és a Pokollal. A Sors azonban újra közbeszól és Sophiel angyal létére megbetegszik: teste lassan, de megállíthatatlanul fénnyé kezd válni, és a lány megkezdi a versenyfutást az idővel.
A Föld előtt nem titok többé, hogy ki szabadította ki az Elveszett lelkeket, így hamarosan a Sötét Angyalok is megtudják, ki volt az áruló, aki szabadon engedte a Bardo várában raboskodó angyalokat.
A vezérek Elijah vezetésével hajtóvadászatot indítanak Sophiel ellen, akinek újra menekülnie kell, miközben egy szerencsétlen helyzet folytán megbetegszik: fizikai teste egyre gyengülni kezd, s a szentekhez hasonlóan lassanként fénnyé válik, s hacsak nem sikerül nagyon gyorsan valamilyen gyógyírt találni nem evilági bajára, a Fény hazahívja őt…
A bajban szerencsére nem marad magára, és többen is megkísérlik megmenteni a fokozatosan fénnyé váló lányt, akinek úgy tűnik, ütött az órája idelent, miközben mindenki eszeveszett tempóban próbálja a többiek előtt megtalálni a Mindenség Térképét. Gabriel is Sophiel nyomába ered társaival, azonban érzései már korántsem olyan barátiak, mint amilyenek korábban voltak, és ez még nagyon sok bonyodalomhoz vezet kettejük közt, amire egyikük sem számított…
Három új szereplő is feltűnik a színen: Diril, Rahsan és Lanazir, az ősi boszorkányok, akiket sajátos rokoni szálak fűznek Sophiel ellenségéhez, a Mágushoz, akiről kiderül, hogy nem más, mint a világ legnagyobb hadvezérének tartott perzsa király, Cyrus fattyú fia.
A történet ezúttal három szálon futva követi Sophiel második küldetését, s a kedves Olvasók megismerhetik a Perzsa Birodalom mindennapjait, a Halhatatlanokat, vagyis Cyrus király állandó létszámú, tízezer fős hadseregét, de bepillantást nyerhetnek a normannok varázslatos kultúrájába az első viking városokban zajló események folytán.
A regény tovább boncolgatja az első kötetben felvetett morális kérdéseket: Mi a jó és mi a rossz? Ki dönti el, hogy mi számít bűnnek és erénynek? Miben rejlik a hit ereje és miként győzhető le a kétely? Barátságból lehet-e szerelem, és szerelmesekből lehetnek-e ellenségek? Létezik-e kegyes halál, és vajon mit szól a Jóisten, amikor a jók kényszerülnek vérontésra?Az első kötet ellentéte ez a könyv megjelenésre mindenesetre. Nagyon tetszik, hogy a képen szereplő lánynak tűz ég a szemében. Nagyon jól el lett találva ez a borító is.
Élveztem minden oldalát, igen mind a 446 oldalt és magamba szívtam minden egyes sorát ennek a nagyszerű könyvnek. Bízom benne, hogy akik egyszer elkezdik olvasni ezt a könyvet, neem fognak tudni majd leállni. Én is így voltam vele olvasás közben. Azt nagyon sajnáltam, hogy olyan hamar vége lett, pedig próbáltam beosztani, de nem nagyon sikerült. Mindössze néhány nap kellett ahhoz, hogy magamba szippantsam a történet minden egyes fonalát.
Imádom a könyvben, hogy minden egyes mozzanat, helyszín szépen és aprólékosan ki van dolgozva, Esthernek sikerült megint elvezetnie egy csodálatos világba.
Sophiel ruhái csodálatosak lehetnek, a leírások varázslatosak. Én is szívesen belebújnék Sophiel lenyügöző ruhakölteményeibe.


Elijah bevallom őszintén nagy hatással volt rám. Külön öröm volt, hogy nemcsak kitalált angyalok vannak a könyvben, hanem "valóságosak" is. Kezdve Mihály és Gabriel arkangyallal.


Tetszett. hogy az angyalok angyalok módjára viselkedtek. Jó volt, hogy nemcsak egy szokványos szerelmi történet, hanem mögöttes tartalommal is rendelkezik. Nem szeretem a sablonos, csöpögős szerelmi történeteket. A frászt kapom tőlük. nagyon örülök, hogy a Hívogat a fény nem ilyen. A szerelmi háromszögekért se vagyok oda mindig de tetszett ez a Sophiel-Elijah-Gabriel háromszög. Tudom, hogy nincs remény Gabriel szerelmének viszonzására, ezért remélem, hogy ő is megtalálja majd a későbbi kötetek valamelyikében az igaz szerelmet.

Jó volt, hogy ki tudtam zökkenni a mindennapok körforgásából és "elmehettem" egy teljesen másik világba, amit Esther oly sok munkával épített fel nekünk, nekünk olvasóknak.

Sokszor gondoltam arra olvasás közben, hogy én mit tettem volna Sophiel helyében, de válaszra eddig nem jutottam. Valamilyen szinten azonosulni tudtam a karakterével.

Elijah igazi "KELL EZ A PASI" könyves karakterré vált. Remélem egyszer mindenki megtalálja a maga Elijahját, ha még eddig nem találta meg.Néhány kedvenc idézet:
1.
– Nem küzdök többé a sorsom ellen! 
– De nincs olyan, hogy sors, hát nem érted? Te is tanúbizonyságot szerezhettél arról, hogy az életünk a döntéseink szerint változik. Felelős vagy azért, hogy miként alakulnak a dolgaid, és én nem olyannak ismertelek meg, aki küzdelem nélkül feladja mindazt, amit fontosnak tart.
2.
– Elijah, te szerelmes lettél – torpant meg Bardo, és hahotázni kezdett. – Ezt nem hiszem el! 
– Fogd be, Bardo! Lóbáld inkább a buzogányodat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése