2015. augusztus 31., hétfő

Anna Todd: Miután

EGY SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.
Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.
Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.
Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik, mintha egyáltalán nem érdekelné. A nemtörődöm viselkedése és a gorombasága ellenére Tessa úgy érzi, ha sikerül mélyre ásnia, megtalálja az igazi Hardint a hazugságok felszíne alatt. Hardin újra és újra eltaszítja, de csak azért, hogy aztán még közelebb vonja magához.
Tessának megvan a tökéletes barátja. Miért igyekszik ennyire legyőzni a saját sértett büszkeségét, és Hardin előítéletét a rendes lányok iránt?
Talán azért, mert ez szerelem?
Anna Todd AFTER című fanfictionjét milliók olvasták a WATTPAD-en, és az egész világon lenyűgözte az olvasóit. Itt az idő, hogy ön is megismerkedjen az internet legtöbbet emlegetett könyvével.


Vegyes érzelmeim vannak a könyvvel kapcsolatban. Miután megkaptam a könyvet és elkezdtem olvasni szó szerint elkezdett széthullani a könyv, kijöttek belőle a lapok. De volt olyan rugalmas a Gabo kiadó, hogy kicserélte nekem, amit ezúttal is szeretnék megköszönni :)

Úgy igazán nem olvastam nagyon utána a könyvnek, de azt tudom (szerintem mindenki), hogy One Direction fanfictionként indult és a népszerűsége miatt jelenhetett meg könyv formában.
A borítóban semmi érdekeset nem találtam. Semmi dombornyomás, amit tapizni lehetne. Egyszerű lila-fehér-sárga összeállítás. Nem igazán győzött meg ( viszont a második részé jobban megfogott, szép kékes). Jobban csípem a szebb borítókat, de ettől függetlenül elolvastam.

Sokkal szebb :)

Egy tipikusan olyan történet, ahol a jó kislány szembekerül a gonosz, csúf farkassal, vagyis a rosszfiúval, aki már az első percben szemétkedik vele. Elég sokszor idegesítő volt Tessa karaktere. Igazából szerintem nem nagyon tudta, hogy mit is akar. Tudta, hogy Hardin szemét és tönkre fogja tenni, de ő mégis beleszeretett. Amikor tönkre zúzta Noah érzéseit, onnantól kezdve utáltam csak meg. Tessa egy tipikusan olyan karakter, akit sose fogok szeretni. És az, hogy ennyire naiv? Csak magának kereste a bajt.Én nem tudom Hardint amiatt utálni, hogy kihasználta Tessa naiv énjét, hiszen a többi pasi is ezt csinálta volna. Voltak olyan jelenetek, amikor a legszívesebben felpofoztam volna Tessát. Nagyon idegesítő volt. Hardint nem értem, hogy tudott beleszeretni, mert igen beleszeretett, hiába rontotta el a fogadással. Ő igenis szerelmes lett.Van még egy karakter, aki nem lett a szívem csücske: Molly. Nem azért, mert Tessa is utálta, hanem azért, mert eleve nem bírom az olyan lányokat, akik minden élő pasira rámásznak.Fiú karakterek közül Zedet, Natet és Tristant kedveltem a legjobban. A lányok közül Stephet.


A történet végével egyáltalán nem vagyok megelégedve, de van folytatása. Szóval majd kiderül. Most, hogy így átgondoltam tetszik is meg nem is. Ha pontoznom kellene, akkor egy 5-ös skálán kapna mondjuk egy 2/3-ot.
Vicces, mert a végére már eléggé megszoktam Tessa naivságát. Nem mondom, hogy megérdemelte,a mi végül történt vele, de gondolhatott volna rá, hiszen megmondta, hogy szűz és ilyenkor a fiúk agya nagyon felpörög. 

Hardin nekem mindvégig szimpatikus volt, talán a végén már nem annyira, de kellett ez a függővég , én úgy gondolom. Jót tett a történetnek.
Mindig is közel álltak a szívemhez a tetovált, piercinges srácok.
Azt nem mondom, hogy tükön ülve várom a folytatást, de ha megjelenik magyarul, akkor el fogom olvasni és arról is megírom a véleményemet.

Örültem, hogy említésként szerepelt benne az egyik kedvenc sorozatom, a Pretty Little Liars. A Fray zenéje se rossz :) De a 1D miatt nem vagyok oda és sose voltam, de végülis örülök, hogy elolvastam ezt a fanfictiont róluk.

Megpróbáltam kitalálni, hogy ki ki lehet: (nem egyedül de végül meglett)
-Hardin=Harry
-Nate=Niall
-Zed=Zayn   (innentől jött a segítség)
-Logan=Liam
-Landon=Louis
(Az utolsó kettőben bizonytalan vagyok)


1 megjegyzés:

  1. Nekem is ez a véleményem a szereplőkről. Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy szerethetett bele Hardin Tessa-ba. Miután Hardin és Tessa lefeküdtek egymással (véleményem szerint) Tessa egy kis kmm... kmmm... inkább nem írom le mi lett.

    VálaszTörlés