2015. július 6., hétfő

Összetört glóriák 1.

Ez az első könyvem. amit A.O.Esthertől olvastam. Egy nyereményjáték keretein belül nyertem med és Esther még dedikálta is, aminek nagyon örültem. Ez lett az első dedikált könyvem :)

Hiszel a végzetben? A sorsszerű szerelemben?
Az Univerzum végtelen csendjében különös fényben ragyogó üvegcsékről suttognak. Úgy tartják, az ezüstszállal lezárt parányi palackoknak közük van élethez s halálhoz, ezért angyalok ezrei szállnak alá, hogy megszerezzék a világmindenség titokzatos kincsét. Sophiel, a bájos fiatal angyal lány glóriája és szárnyai nélkül érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse, ám nem számol azzal, hogy a halandó léttel emberi érzéseket is kap odafentről. A félelem, a fájdalom, a kétely és a gyász ugyanúgy ismeretlen fogalom számára, mint az életre szóló barátság, a keserű féltékenység, vagy a mindent felemésztő szerelem – de vajon meg tud birkózni mindezzel az ellenséggel való küzdelem során? Képes lesz-e vakon hinni, s véghezvinni feladatát?
Elijah a Sötét Angyalok vezére, harcos katona, aki sajátosan gondolkozik a jó és a rossz fogalmáról, miközben önálló életet élő, nyolcágú lángoló ostora – szövetségesei sorait erősítve – teszi a dolgát. Kiátkozott angyalként ő a legidősebb idelent, s bár maga sem hisz benne, egy váratlan esemény folytán örökre megváltozik az élete, s ezzel létezésének értelme.
Két össze nem illő lélek – és egy elkerülhetetlen találkozás, amely alapjaiban rengeti meg a világot…
"Istenem, kérlek, add, hogy elviseljem a testemet s lelkemet érő kínokat, és ne gyűlöljem meg azokat, akik mindezeket okozzák! Töltsd meg szívem szeretettel és békével, bármi várjon is rám!"

Nagyon régóta kiváncsi voltam erre a könyvre, hiszen nagyon szeretem az angyalos történeteket, de ez a könyv nem hasonlít egyik olyan sztorihoz sem, amit eddig olvastam.
"Vajon az emberek miért nem tudják elfogadni magukat olyannak, amilyennek születtek?"


Nagyon szép kivitelezésű, külön tetszik a könyvben lévő különleges lap a "köszönöm" szó többféle nyelvű változataival.
Már a történet elején megszerettem Sophielt, Elijaht, Joshuát és az erdőlakókat. Talán a legkedvesebb fejezetek az erdőlakókhoz kötnek. 

Az a hely amit Esther leírt lakóhelyüknek egyszerűen csodálatos. Én is szívesen meglátogatnám őket.

A szerelmi szál kibontakozása is szuperül el van találva. Szívesen olvastam volna Elijah szemszögéből többet.

Nagyon szuper volt a könyv, igazából csak egyetlen egy dolog van, ami nem tetszett benn, mégpedig az, hogy Miranda meghalt és magára hagyta Robertet. Annak viszont örültem hogy elijah megtett mindent , hogy megmentse Robert életét.
Értékelés:
- történet:5/4,5 Miranda halála miatt
- kivitelezés: 5/5
borító:5/4

Várom hogy olvashassam a folytatását :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése